Na NAKA v Nitre vypovedá bývalý sudca Sklenka, výsluch má trvať niekoľko dní
22 | 06 | 2020 I TASR

Bývalý sudca Vladimír Sklenka v pondelok vypovedá pred vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Do nitrianskej expozitúry NAKA prišiel skoro ráno.


Podľa právneho zástupcu Petra Varinského by mal výsluch jeho mandanta trvať niekoľko dní. „Možno sa skončí v piatok, možno na budúci týždeň. Je to na dlhšie,“ skonštatoval počas pauzy vo vypočúvaní.

Akékoľvek ďalšie vyjadrenie k prípadu či priebehu výsluchu odmietol poskytnúť. „Nemám mandát, možno po výsluchu, po dohode s klientom, ak mi ten mandát dá, poskytneme krátke stanovisko. Vypovedá, to je všetko, viac k tomu nepoviem,“ skonštatoval Varinský.

Po akcii Búrka, pri ktorej bolo zadržaných viacero sudcov, mal Sklenka už v minulosti vypovedať o tom, ako za dary a peniaze ovplyvňoval rozhodnutia súdov v prospech Mariana K. Sklenka spolupracuje s políciou a v kauze momentálne vystupuje ako svedok. S Marianom K. obžalovaným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej si mal v minulosti poslať tisícky správ.

Začiatkom júla sa pred súd postaví údajný šéf takáčovcov
Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na 2. júla hlavné pojednávanie s Ľubomírom K. prezývaným Kudla. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | SITA