ŠOKUJÚCE: Na ceste pod Tatrami agresívny vodič zaútočil na cyklistov (VIDEO)
22 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič

Pod Tatrami mladý, len 18-ročný vodič automobilu vytlačil manželský pár cyklistov na kraj cesty, predbehol ich a prudko pred nimi zabrzdil. Obaja cyklisti do neho narazili a skončili s rôznymi zraneniami v priekope. Informuje portál onet.pl .


Celú situáciu však natočil vodič auta idúceho za nimi a zranenému páru pomol. Zranená cyklistka Ewelina Wiercioch komentovala celú situáciu slovami: „sme na tom našťastie dobre, ale nás desí čo sa mohlo stať“. 


Agresívny vodič auta sa ukázal byť 18-ročný začiatočník, ktorý mal čerstvo vydaný vodičský preukaz. Ten mu už polícia zadržala.


Poškodení cyklisti Ewelina a Grzegorz Wiercioch sú pár horských záchranárov a tatranských vodcov, ktorí sa vydali na cyklistický výlet z Podhale do Niedzice.


"Vracali sme sa do Niedzice, kde sme mali ubytovanie. V tomto regióne veľmi radi trénujeme, najmä preto, že na ceste medzi Krempachy a Frýdmanom, kde k incidentu došlo, existuje kvalitný asfalt a zvyčajne tu nie je veľa vodičov." vysvetlila Ewelina Wiercioch.



„Nikdy som sa na ceste nestretla s takou agresivitou," komentuje svoj príspevok na sociálnej sieti Evelína Wiercioch. Obaja manželia skončili v nemocnici. Páchateľovi hrozí trojročný trest vo väzení.


Incident sa odohral v okolí Čorštýnskeho jazera pod poľskou časťou Tatier. Z pokojného výletu športovo založeného páru sa tak stala dráma.

Policajt v New Yorku použil na civilistu nelegálny škrtiaci chvat
Policajtovi v americkom štáte New York bola pozastavená funkcia bez možnosti plynutia platu po tom, ako v mestskej časti Queens použil na jedného Afroameričana nelegálny škrtiaci chvat. V pondelok o tom informovala agentúra DPA. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR