Potraviny chrániace pred vírusmi
13 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Najúčinnejší je cesnak. Píše Moskovský komsomolec.


Španielski lekári pomenovali potraviny, ktoré chránia ľudské telo pred vírusmi. A to vďaka tomu, že podporujú imunitný systém. Prvým na „liečivom“ zozname je cesnak. Má antimykotický a protizápalový účinok.


Prospešné sú i mandle vďaka vitamínu E. Ďalej čučoriedky, ktoré nielen zlepšujú zrak, ale tiež chránia dýchacie cesty. Okrem nich lekári odporúčajú vývar z kuracieho a morčacieho mäsa. Najmä počas prechladnutia. Sladké zemiaky sú napríklad bohaté na beta-karotén a brokolica zasa obsahuje potrebné vitamíny a minerály. Aj tie mali by byť súčasťou každej zdravej stravy.


Na zozname potravín posilňujúcich imunitu sú tiež huby, horká čokoláda, citrusové plody, granátové jablko, kivi, špenát, papája a morské plody, najmä ustrice a mäkkýše. Okrem toho odporučili lekári aj najužitočnejšie protivírusové koreniny. Predovšetkým zázvor a kurkumu.


Medzi nápojmi sú považované za najzdravšie hlavne kefír a zelený čaj.


Skvelý objav, ako si stravou ľahko predĺžiť život
Strava z oblasti Stredomoria je považovaná za najzdravšiu na svete. Nedávno jej pripísali ešte ďalšie mimoriadne účinky. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Natália Sollárová