fbpx
HLAVNÝ DENNÍK
DENNÝ VÝBER PORADŇA SLOVENSKO

Potraviny chrániace pred vírusmi

Ilustračný obrázok / Fotobanka

Najúčinnejší je cesnak. Píše Moskovský komsomolec.

Španielski lekári pomenovali potraviny, ktoré chránia ľudské telo pred vírusmi. A to vďaka tomu, že podporujú imunitný systém. Prvým na „liečivom“ zozname je cesnak. Má antimykotický a protizápalový účinok.

Prospešné sú i mandle vďaka vitamínu E. Ďalej čučoriedky, ktoré nielen zlepšujú zrak, ale tiež chránia dýchacie cesty. Okrem nich lekári odporúčajú vývar z kuracieho a morčacieho mäsa. Najmä počas prechladnutia. Sladké zemiaky sú napríklad bohaté na beta-karotén a brokolica zasa obsahuje potrebné vitamíny a minerály. Aj tie mali by byť súčasťou každej zdravej stravy.

Na zozname potravín posilňujúcich imunitu sú tiež huby, horká čokoláda, citrusové plody, granátové jablko, kivi, špenát, papája a morské plody, najmä ustrice a mäkkýše. Okrem toho odporučili lekári aj najužitočnejšie protivírusové koreniny. Predovšetkým zázvor a kurkumu.

Medzi nápojmi sú považované za najzdravšie hlavne kefír a zelený čaj.

Skvelý objav, ako si stravou ľahko predĺžiť život

SÚVISIACE

Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. OK Viac info