Želiezovce trápi záhadný, vzdelaný bezdomovec
13 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Martin Johann Geisel, má 41 rokov a do slovenskej obce prišiel pred tromi mesiacmi z Bavorska. Ovláda vraj cudzie jazyky - okrem nemčiny sa dohovorí aj anglicky a španielsky. Reportáž o ňom odvysielala TV Markíza.


 

Geisel najskôr postával pred obchodným domom, neskôr začal prespávať pod mostom. Doklady nemá. Nikoho v meste neobťažuje, ani nepýta peniaze. Tvrdil, že je sociálny pedagóg. Prečo sa rozhodol opustiť rodnú krajinu, už neprezradil. Píše listy, no nenosí ich na poštu.

Vďaka tomu sa zrejme podarilo odhaliť aj adresu a presné meno bezdomovca. Zavolali teda do Nemecka. Vedia tam o ňom, no z dôvodu GDPR viac povedať nemohli.

Polícia Geisela preverila aj v európskych databázach, pátranie po ňom nikde nevyhlásili. Cudzinecká polícia potvrdila, že sa prípadom začali zaoberať a podrobnejšie informácie povedia v najbližších dňoch. Na nemeckom veľvyslanectve by potrebovali žiadosť samotného bezdomovca, aby sa vecou mohli začať zaoberať.

Prokuratúra odmietla Kiskovu sťažnosť voči obvineniu v jeho daňovej kauze
Prokuratúra zamietla sťažnosť Andreja Kisku voči vzneseniu obvinenia v jeho daňovej kauze. Informoval o tom Denník N. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Peter Haluza