Najhlúpejšie darčeky k MDŽ
08 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Sú darčeky, ktoré by si mali muži radšej odpustiť. Radí Komsomolská pravda.


Fotografia 1: Radšej nie.

"Toto je pre teba, zlatko! Dlho som vyberal a spomenul som si, že si chcela váhy. Vybral som tie najlepšie. Merajú i tuk. Do leta si predsa chcela schudnúť 10 kilogramov“. Tak toto iste nie je najvhodnejšie blahoželanie k sviatku žien.

Je to pravda. Žena nie je záhadou, je to priam rébus! A s najväčšou pravdepodobnosťou sa tá, ktorá sníva o ideálnej postave, nepoteší, ak jej podarujete váhy. Po obdobných sviatkoch ako je legendárny Medzinárodný deň žien (MDŽ) sa zvyknú ženy tajne „vyplakávať“. A posťažovať, čím ich zasa ich milovaný „prekvapil“. Ťažko totiž mužovi s úsmevom na tvári vysvetľujú, že sa opäť trafil do jedného z najhlúpejších darčekov.
Možností je veľa

Znova ste darovali medvedíka? Partnerka ho možno nevyhodí, aby vás neurazila. Nájde mu miesto na skrini a bude ďalším zberačom prachu. A možno ste „darovali žabu s mincami na podstavci“. Keďže údajne prináša bohatstvo.

Prvá vec, ktorú ozajstná žena urobí, keď opadne slávnostná atmosféra, je hľadanie významu darčeka. Ideálne „skrytého“. Keďže väčšina študuje astrológiu a výklad snov. Po ešte dlhšom časovom odstupe ich potichu vyhodia do koša.

Ak vás muži neznáma sila ťahá k „plyšákom“, porozmýšľajte, či je vaša partnerka do nich ozaj blázon. A či ju 1001 kúsok i poteší.
Pre dom a rodinu

Naposledy ste darovali sadu kvetináčov. Partnerka sa poďakovala a zo žartu povedala, že nabudúce chce mop. Vtip zlyhal a vy ste jej darovali i ten. Možno by chcela čarovný ako metla Baby Jagy. Možno si k nemu „objedná“ i pohon.

Rozmýšľali ste tiež o novej panvici alebo strúhadle? Aj vám patrí čestné miesto medzi hlúpymi darčekmi. „Vydarenými“ nápadmi sú i cvočky alebo uteráky do kuchyne. Potešia rovnako ako povedzme vás lopata do garáže.
Darčeky sami sebe

Partnerka chodila na aerobik, ale potom prestala. Dovtípili ste sa a kúpili jej domov steper? A keď prídete domov, tak sa jej pýtate, či už cvičila? Tak tento darček je z kategórie elektronických váh.

Do rovnakej sady patria i sušiče vlasov, súpravy na manikúru, kúpele na masáž chodidiel alebo parafínová terapia. Neplatí to prirodzene, ak o to partnerka priamo požiadala. Ženy dnes už zväčša chodia do salónu krásy. A ak nie, tak takéto veci už doma iste majú. Takéto darčeky môžu napríklad s úsmevom skončiť v bazárovej ponuke na internete.

Nikdy nedarujte nič na chudnutie, nestretne sa to s porozumením.
Niečo pre krásu

Muži sú druh nevšímaví, tak ľahko kúpia blondínke šampón pre brunetky. A tak si priateľky po sviatkoch majú čo vymieňať. A často krát sa potešia aj ich psy, keď dostanú voňavú penu do kúpeľa.

Preto je rozumnejšie, než si lámať hlavu nad drahým make-upom, zvoliť najjednoduchšiu cestu. Teda voľný poukaz zabalený do kytice kvetov. S tým si už partnerka iste poradí.
Niečo do práce

Favoritmi medzi „pracovnými darčekmi“ sú hlavne poznámkový blok, kalkulačka, perá či iné kancelárske potreby. Výnimku tohto roku tvorí počítačová myš. Keďže podľa Východnej tradície je tento rok v znamení bielej krysy. Je to vhodné.

Deň žien je predsa sviatok a s prácou nemá nič spoločné. Doprajte svojej milovanej posedenie v reštaurácii, kaviarni, kino alebo návštevu botanickej záhrady. Stručne povedané, oddych!

Taliani sa napriek koronavírusu vedia zabávať. Z vodovodu im tieklo šumivé víno
Obyvatelia mestečka Castelvetro na severe Talianka mali nečakané šťastie. Z vodovodných kohútikov im namiesto vody začalo tiecť červené šumivé víno Lambrusco. Informoval o tom taliansky denník Gazzetta di Modena. Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová

Názory odborníkov

Oxana Savčuk (praktický psychológ)
Ženy chcú niečo výnimočné. Prekvapte, dodajte jej energiu do života, zastavte čas! To je ten zázrak, ktorý ženy chcú. Chcú novú energiu. Oddych. Hrnce a panvice, to je návrat do reality. Neprinášajú radostné zážitky. Predmety sú znakom nedostatočnej intimity. A darom z povinnosti.


Čo teda darovať? Kvety. Sú symbolom pozornosti a krásy. Skutočné dámy, ak si niečo ozaj želajú, spomenú to „medzi rečou“. A ozajstný muž vie týmto náznakom načúvať. Naozaj to býva „len“ výlet do kaviarne, reštaurácie alebo prírody. Znamená totiž nové emócie a radosť.

Pavel Čebunin (marketingový pracovník)
Muži sú leniví premýšľať. A stereotypy fungujú. Riady sú najjednoduchším darčekom. Obchody sú na to pripravené a preto ich umiestňujú v predvečer sviatku na viditeľné miesto. V tomto období pripravia aj zľavy. A tak predajú i tovar, ktorý inak leží na policiach.

Aby muž prekvapil, musí porozmýšľať. Ale existuje riziko, že sa netrafí. Okrem toho, 8. marca je potrebné obdariť väčšinou viacero žien súčasne. Vychádzajúc z elementárnej lenivosti, je jednoduchšie navštíviť univerzálny obchod s darčekmi. Niečo sa už nájde.

Artur Čilingarov (polárny prieskumník)
Už niekoľko desaťročí darujem plyšové medvedíky. Každý rok zvyčajne rozdávam 50 rôznych veľkostí. Spolu ich už bude niekoľko tisíc. Sú samozrejme biele polárne!

Sergej Stepašin (bývalý predseda ruskej vlády)
Pôjdem k matke do Petrohradu. Pre ňu je darčekom moja návšteva. Rovnako ako stretnutie s mamou pre mňa. Priveziem zásoby a upečie tradičný koláč. Mama bude mať 21. marca 92 rokov.

Michail Bojarský (národný umelec)
Žene a dcére dám kvety. Pre vnučky niečo užitočné. S najväčšou pravdepodobnosťou oblečenie alebo kozmetiku.

Nikolaj Valuev (poslanec Dumy a bývalý boxer)
Kúpim kvety pre manželku a dcéru. A samozrejme, ugrilujem šašlíky.

Gennadij Oniščenko (poslanec Dumy a bývalý hlavný lekár)
Kvety a veľa kvetov. Už som ich objednal pre celú ženskú časť rodiny. Mám 7 vnúčat a 3 vnučky. Tie dostanú sladkosti. Všetkých desať. Ochranné masky rozdávať nebudem ... Patrí sa aj bozk. Ale neradím vám bozkávať cudzích na ulici.

John Kopiski (anglický farmár z Vladimírovskej oblasti)
Mám manželku, dve dcéry a štyri tisíc kráv! Muži by mali byť vďační našim múdrym a krásnym ženám! Vždy mám darček pre manželku. A vždy samozrejme kyticu!

Dmitrij (čitateľ stránky Kp.ru)
S darčekmi na 8. marca sa netrápim. Ceny sú cez sviatky niekoľkokrát nadhodnotené. Náklady sú jednoducho neprimerané.

Konštantín (poslucháč rádia Komsomolská Pravda)
Pre mňa je dôležité, aby bol darček nečakaný. Nie je žiadnym tajomstvom, že sa ženy snažia vopred zistiť, čo dostanú. Raz som musel premiestniť práčku a schovať za ňu kyticu. Aby som partnerku prekvapil skoro ráno.

Nočné „nájazdy do chladničky“ by mali mať pravidlá
Milovníci nočných výletov do chladničky sa nemusia obávať o svoju líniu, ak dodržia niekoľko jednoduchých pravidiel. Uviedol Life.ru. Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD