Prečo svet nevie o „Anti-Grete“
08 | 12 | 2019 I Preklad: Redakcia HD

Viete, že vo Švédku žije dievča, ktoré má 16 rokov a jej ciele sú opačné než Grety Thunberg? Kým Greta vystupuje v OSN a cestuje po svete, o jej rovesníčke ste zrejme ešte nepočuli.


Jej meno je Izabella Nilsson Jarvandi a má účet aj na Twiteri. „Anti-Greta“ je proti globalizmu, propagácii LGBT v školách, za ochranu tradičných rodinných hodnôt a bojuje proti nelegálnym migrantom.


Izabella Nilsson Jarvandi sa narodila v novembri 2003 v švédskom Göteborgu. Jej matka je zo Švédska a otec pochádza z Iránu. Vyrástla v takzvanom „gete“. Tam videla na vlastné oči, kam vedie nekontrolovaná migrácia. V škole čelila konfliktom kvôli svojmu pôvodu,“ uviedol portál ecology.md.


Polícia vyšetruje vraždu muža v Bratislave. Po napadnutí na Námestí SNP následkom zranenia podľahol
08 | 12 | 2019 | SITA

Na základe vlastnéhé života získala Izabella skúsenosti, ktoré formovali jej názory. A začala sa občiansky angažovať. Švédska verejnosť si ju všimla v decembri 2018, keď vystúpila na námestí Mynttorget v Göteborgu.


Izabella  nesúhlasí s podpísaním globálnej dohody o migrácii. Hovorí, že časť migrantov vo Švédsku tvorí „skupiny násilníkov“, A mnohí z nich by mali byť vyhostení z krajiny.


Hľadám pravdu a spravodlivosť pre svoje milované Švédsko. Sme synovia a dcéry Vikingov a jedného dňa vstaneme. Som si istá, že Bohovia nás sledujú a prísne potrestajú zradcov,“ uviedla Izabella v jednom z vyhlásení.


Prečo Greta Thunbergová nezískala Nobelovu cenu mieru?
Dospievajúca aktivistka v oblasti klímy Greta Thunbergová mala šancu vyhrať tohtoročnú Nobelovu cenu mieru, avšak sa tak nestalo. Čítať ďalej
12 | 10 | 2019 | Marek Molnár

V rusky hovoriacej časti internetu zvanom aj RuNet pribúdajú názory, že aj na Západe je dievča nesúhlasiace s Gretou Thunberg, Hoci sa Izabella nezameriava priamo na témy životného prostredia, podobnosť je tu však viac ako zrejmá. Obe sa narodili v rovnakom čase vo Švédsku a v ranom veku sa z nich stali aktivistky.


A ak Greta na summite OSN získala popularitu, uznanie celebrít a podporu, vo svete médií hlavného prúdu Izabellu takmer nepoznajú.


Možno to bude tým, že „Greta je nástrojom propagandy a Izabella je jej prekážkou,“ uvádza jeden zo statusov v sociálnej sieti VKontakte.