Dobodaný prokurátor je hospitalizovaný v miestnej nemocnici, mimo ohrozenia života
28 | 11 | 2019 I TASR

Prokurátora Okresnej prokuratúry v Poprade, ktorého vo štvrtok našli doma s bodným poranením brušnej dutiny, v súčasnosti hospitalizovali a je mimo ohrozenia života. Hovorkyňa popradskej nemocnica Sylvia Galajda potvrdila, že je hospitalizovaný práve na jednom z ich oddelení.


"Bližšie informácie k jeho zdravotnému stavu zatiaľ nevieme poskytnúť," uviedla Galajda s tým, že pacienta prijali na centrálnom príjme, odkiaľ ho previezli na ďalšie pracovisko nemocnice.

"Výzvu na tiesňovú linku 155 sme prijali krátko po 8. hodine s tým, že pomoc potrebuje zranený muž. Záchranári ho ošetrili a s bodným poranením brucha previezli pri vedomí do nemocnice," doplnila hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Orgány činné v trestnom konaní zatiaľ pracujú s pravdepodobnou verziou, ktorá cudzie zavinenie nepotvrdzuje. Stanovisko Generálnej prokuratúry SR tlmočila pre TASR hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová dodala, že na mieste je vyšetrovací tím, ktorý zabezpečuje všetky procesné úkony. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodala.