Kočner chcel cez šéfa nemocnice zmeniť lekársky posudok policajtovi z NAKA
26 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Marian Kočner mal cez šéfa Nemocnice sv. Michala v Bratislave, Mariana Križka vybavovať zmenu lekárskeho posudku pre známeho policajta tak, aby ho prijali do Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Vyplýva to z ich komunikácie cez mobilnú aplikáciu Whatsapp, z ktorej dnes denník SME prinieol túto správu.


"Pani doktorka Petrášová robila (asi ako posudková lekárka) komplexné vyšetrenie jednému človeku, ktorý mal byť znovuprijatý do služobného pomeru," písal v polovici apríla 2017 Kočner Križkovi o policajtovi, ktorého ale nemenoval. Z komunikácie však bolo zjavné, že by mal ísť do NAKA.


"Pošlite mi prosím meno a rodné číslo, v utorok sa na to pozriem," odpovedal mu na to Križko.


Problémom bolo lekárske vyšetrenie policajta, ktorému testy ukázali, že má vysoký krvný tlak a vyšší cholesterol. Preto do NAKA prijatý byť nemohol. Kočner chcel, aby sa vyšetrenie urobilo nanovo a výsledky vyšli tak, aby boli v poriadku. Podľa neho to bolo v “štátnom záujme”.


Opitý šofér preletel cez dva ostrovčeky a skončil v priekope
Poriadne opitý vodič havaroval v Poprade. Ako informovala prešovská krajská polícia, s autom vyletel na vyvýšený ostrovček, narazil do značky a poškodil semafor. Čítať ďalej
26 | 11 | 2019 | SITA

Mafián mal osobné údaje policajta pre Križka najskôr nechať zapečatené v obálke "u Andrejky na sekretariáte". Neskôr sa dohodli, že ich Kočner šéfovi nemocnice pošle cez Threemu.


Šéf nemocnice Križko a a ani spomínaná posudková lekárka sa k týmto informáciám pre denník SME nevyjadrili.