Benčík kandiduje zo 150-teho miesta Kiskovej kandidátky
25 | 11 | 2019 I Magda Danková

Agilný dôchodca Ján Benčík, ktorý má zvláštnu záľubu sledovať verejné, ale aj súkromné profily ľudí na sociálnych sieťach chce byť poslancom za Kiskovu stranu za ľudí. Autor kompilátov, v ktorých usvedčuje výhradne konzervatívne ladených užívateľov internetu z nenávistných prejavov chce strane ponúknuť svoje "skúsenosti v boji proti extrémizmu." Kiskove kauzy pritom Benčíkovi vôbec neprekážajú. Povedal v rozhovore pre Denník N.


"Moja prvotná motivácia nebola stať sa poslancom, ale pomôcť strane, ktorá mi je nejakým spôsobom sympatická, aby dosiahla čo najlepší výsledok. Preto som im dal na zváženie, či moje meno na kandidátke má pre nich význam.

Bezpečnostný analytik naznačuje, že Kotlebov "tieňový minister vnútra" má blízko k mafii!
Výcvik v špeciálnych jednotkách, ale aj kontakty s členmi bývalého Černákovho gangu. Aj tak by sa dal zhrnúť profil Miroslava Suju. Nenápadný človek, ktorý sa často pohybuje v blízkosti vodcu ĽSNS, Mariana Kotlebu má podľa všetkého veľký vplyv.... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | René Skalný


Som síce pomerne známy, ale existuje aj množstvo ľudí, ktorí ma neznášajú. Oni si to zvážili a povedali, že pre nich môžem byť prínosom. Tak som na ich kandidátke na 150. mieste." Uvádza 71-ročný Benčík, ktorý svoje aktivity povyšuje takpovediac na protifašistický odboj.

Benčíka vraj ohľadom vstupu do politiky presviedčal Juraj Šeliga, známy ako jeden z rečníkov iniciatívy Za slušné Slovensko ako aj Roman Krpelan, bývalý Kiskov hovorca a šéf jeho kampane.

Komunikovali spolu informáciu ohľadom Kiskovho údajného zapojenia v obchode so zbraňami v Afrike, o čom ako prvá informovala bývalá slovenská diplomatka Ing. Iveta Michalíková v internetovej relácii Infovojna.

MIMORIADNE: Veľká opozičná koalícia "Blok zmeny" sa nekoná: Všetko zrejme pokazil Kiska!
"Andrej, škoda." píše v stručnosti Richard Sulík na svojom facebooku. Šéf liberálov tým zrejme hodnotí výsledok stretnutia opozičných strán, ktoré sa mali dohodnúť na spoločnej kandidátke. Do volieb tak pôjde každá zo strán takzvane liberálnej... Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | redakcia


Obaja spomínaný páni však s presviedčaním Benčíka zrejme nemali veľa námahy. Ten sa totiž s myšlienkou vstupu do politiky podľa vlastných slov "pohrával" už dlhšie a obdivom k ex-prezidentovi Kiskovi sa ani netají.

Zarážajúce je, že "aktivista" ktorý svojou rétorikou blízko k žalobcovi, sudcovi aj katovi v jednej osobe, je ku kauzám bývalého prezidenta viac než zhovievavý. Na otázku Denníka N, či si myslí, že Kiska urobil chybu, keď si z daní svojej firmy neoprávnene odpisoval náklady na politickú kampaň, Benčík odpovedá takto:

"Áno, myslím si, že to bolo chyba. Ale keďže sa za to ospravedlnil, tak si myslím, že ho to nijak nediskvalifikuje od ďalšieho pôsobenia v politike." Benčíkovi vraj úplne stačí Kiskovo ospravedlnenie v štýle, že by postupoval inak, ak by vedel, že mu tieto výdavky daňový úrad neuzná.

ZA ĽUDÍ: ĽSNS je životná poistka súčasnej vlády
Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) nie je opozícia voči súčasnej vláde, ale jej životná poistka. Myslí si to predstaviteľka vznikajúcej strany Za ľudí Veronika Remišová. „Vyhováranie sa politikov z kontaktov s Marianom Kočnerom sa stalo národným... Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | SITA


"Ja politiku neberiem ako manželstvo alebo náboženstvo. Nepredstavujem si, že politik musí byť nový František z Asissi. Pre mňa je podstatné, či súhlasím s ich programom a či si myslím, že môže krajinu niekam posunúť." Dodáva Benčík.

Na poznámku Denníka N (!) o tom, že Kiska má u značnej časti verejnosti "daňového a pozemkového podvodníka" známy blogger, ktorého neprajníci prezývajú aj "ŠTB-enčík" reaguje vyhýbavo:

"Poviem, že to nie je pravda. Ja sám na sebe vidím, ako môžu vnikať takéto nálepky. O mne sa šíri, že mám záznam v registroch ŠtB, pričom si ma zamieňajú s nejakým človekom, ktorý sa narodil v roku 1912. Tiež o mne šíria, že niekoho udávam a podobné nezmysly.

Nikoho v skutočnosti neudávam, len trikrát som podal trestné oznámenie na osoby, ktoré prekročili všetky hranice a vyhrážali sa mi smrťou. To je mimochodom zanedbateľné v porovnaní s Milanom Mazurekom, ktorý pred časom oznámil, že podali stovky trestných oznámení na „asociálov,“ ktorí sa im vyhrážajú smrťou.

Uzatvára najnovší člen Kiskovej "partaje" v rozhovore. Ako sa hovorí, vrana k vrane sadá...