Bezpečnostný analytik naznačuje, že Kotlebov "tieňový minister vnútra" má blízko k mafii!
30 | 10 | 2019 I René Skalný

Výcvik v špeciálnych jednotkách, ale aj kontakty s členmi bývalého Černákovho gangu. Aj tak by sa dal zhrnúť profil Miroslava Suju. Nenápadný človek, ktorý sa často pohybuje v blízkosti vodcu ĽSNS, Mariana Kotlebu má podľa všetkého veľký vplyv. Podľa zdrojov z prostredia ĽSNS sa o ňom hovorí ako o Kotlebovom "tieňovom ministrovi vnútra". Informuje Radovan Bránik na svojom Facebooku.


"Dve fotky jedného muža. Jedna z roku 1997 a druhá z roku 2019. Na prvej strážil pokoj oslavujúcich na oslave 31 narodenín Mikuláša Černáka spolu s ďalšími členmi Security 3, ktorých ako inštruktor učil lepšie pomáhať a chrániť.

Čestnými hosťami boli Alojz Kromka, zvaný Lojzo čistič, Karol Mello, momentálne v Belize, Tibor Pápay, momentálne v hrobe spolu s deviatimi ďalšími, Havaši, ktorého rozstrieľali na Prístavnom moste, Dlhý Laco a mnohí ďalší, väčšina z nich je dnes už dávno po smrti. Šéf, ktorý mnohým z nich pomohol do hrobu sedí na doživotie a jeho impérium sa stalo predmetom svojského dedičstva." Vysvetľuje Bránik, ktorý Suju nepriamo obviňuje z volebného podvodu, presnejšie kupovania hlasov;

Zdroj: Ján Benčík




"Tomuto mužovi prekazil ostatné voľby do VÚC jeden novinár. Stál a mrzol celý deň pred volebnou miestnosťou, kde sa údajne chystalo kupovanie hlasov. Následkom toho nádejný politik prehral o 61 hlúpych platných lístkov. Nepotešilo ho to, tak si našiel miesto aspoň v nevolených župných štruktúrach a za svet sa mu z nich nechcelo." Dodáva Bránik.

"Dnes, na druhej fotografii si chodí po chodbách parlamentu sám, bez akejkoľvek viditeľnej identifikácie ostentatívne ignorovaný príslušníkmi Úradu na ochranu ústavných činiteľov, ktorí sú inak mimoriadne prísni a pobavene si obzerá svoje budúce pôsobisko. A niet novinára, ktorý by mu prekazil ďalšie voľby, väčšina z nich si ho zrejme ani nevšimla.

Kotleba mal podržať vládu za to, že ich nezrušia. V senáte bola aj sudkyňa Nora
19 | 08 | 2019 | SITA


Zoznámte sa: Miroslav Suja, expert na bezpečnosť Kotlebovej ĽSNS a tieňový minister vnútra, nádejný člen Výboru NRSR pre obranu a bezpečnosť, alebo niektorého z osobitných kontrolných výborov na kontrolu tajných služieb.Vitajte v krásnom novom svete." Uzatvára Radovan Bránik na svojom Facebooku.

Paradoxom je, že Suja svoju minulosť nepopiera. Bývalý šéf Banskobystrickej regionálnej správy ciest žije v rozľahlej haciende nad Detvou a podľa miestnych ho často vídať na luxusných autách s prominentnými značkami.

„Bol som vycvičený v 5. pluku špeciálneho určenia, mal som teda špeciálny výcvik, tak som začal trénovať chalanov v súkromnej bezpečnostnej službe u Černáka. To znamená veci, ktoré sa týkali streľby alebo sebaobrany, jednoducho veci, ktoré bolo treba,“ vyjadril sa dávnejšie Miroslav Suja v rozhovore pre týždenník Plus 7 dní.