Tajomní sponzori Harabina, alebo ako sa stať kuričom (Gabriel Matta)
03 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Štefan Harabin zmenil správanie, s Lexovcami sa pohádal a už má aj billboardy. 





Štefan Harabin vstupuje definitívne do politiky. Jeho aktivity však so sebou nesú aj veľké pobúrenie u jeho niekdajších politických spojencov a množstvo negatívnych emócií v jeho kruhu spolupracovníko, ktorí sa veľmi rýchlo stávajú bývalými. Otázkou posedných dní bolo financovanie jeho masívnej politickej kampane. Nejde totiž o malé peniaze.  Odborníci to odhadujú  na niekoľko stoviek tisíc eur.
Chcel byť "iba" prezidentom.

Harabin dlhodobo prehlasoval, že ako sudca do politiky nikdy nevstúpi. Podľa
Podporovatelia Harabina sa cítia podvedení
Harabin sa opäť vyfarbil! Všetci ľudia s ktorými mal doposiaľ dohodu sú opäť zas odkopnutí. Okrem jeho rodiny. Na tú nedá dospustiť. Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | Gabriel Matta
by to bolo, "ako keby riaditeľ nemocnice išiel robiť kuriča". Jeho politický projekt, ktorý sa práve rodí, ešte ani len nezačal a už stihol sklamať jeho mnohých bývalých spolupracovníkov, potencionálnych politických partnerov i podporovateľov z radov bežných občanov.

Naposledy to bol jeho verný spojenec Peter Marček, ktorý mu poslal obsiahly
Marček si v otvorenom liste podal Harabina: Poslanec odhaľuje zákulisie prezidentskej kampane!
Poslanec NRSR Peter Marček, bývalý člen hnutia Sme Rodina a súčasný zakladateľ hnutia Hlas Ľudu sa na svojom Facebooku "obul" do Štefana Harabina. Sudcovi a volebnému lídrovi novovznikajúcej strany Vlasť Marček vyčíta nevďačnosť za jeho pomoc v... Čítať ďalej
29 | 10 | 2019 | Magda Danková
, v ktorom si nedával servítku pred ústa a Harabinovi to pekne "vytmavil". Rovnako dopadla aj Národná koalícia, ktorá Harabina výrazne podporovala v jeho prezidentskej kandidatúre a ktorej členovia patrili medzi jeho najväčších fanúšikov. Podľa overených informácií z vedenia strany ich oklamal, keď im tvrdil, že spájanie národných síl pod značkou Národnej koalície bude osobne podporovať. Nadšená nie je ani SNS, ktorá do prezidentských volieb nepostavila žiadneho kandidáta a otvorene podporovali Harabina. Vtedy sa šéfovi národniarov dušoval, že do politiky nepôjde. Harabin sa ale zachoval presne tak, ako sa o ňom hovorí. Bezprecedentne na Andreja Danka slovne zaútočil počas svojej tlačovky, na ktorej ohlásil svoju kandidatúru so stranou Vlasť, a teraz otvorene vykráda voličskú základňu SNS.

Do Kollára sa navážajú najmä nováčikovia. Po voľbách ho však budú potrebovať
Predseda Sme rodina Boris Kollár odmieta škatuľkovanie a delenie na nových a starých politikov. Čítať ďalej
28 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Naposledy rovno a bez akýchkoľvek rokovaní jednoducho odkopol Mariana Kotlebu, ktorý ho vyzval na spájanie národných síl. Sudca na to reagoval slovami, že do volieb pôjde sám a nikto mu vraj nebude „dávať ultimáta“.

S kým vlastne Štefan Harabin ide budovať stranu Vlasť? Mohlo by sa zdať, že je to len a len o ňom samotnom a jeho najbližšími spolukandidátmi bude jeho vlastná rodina.

Tajomný sponzor?

Lenže na Slovensku sa nedá robiť politika bez peňazí. Všetci veľmi dobre vedia, že kúpiť si billboardy a zostaviť tím ľudí, ktorí budú na predvolebnej kampani tvrdo makať, nestojí pár korún. Aj keď sudca v minulosti vysúdil nemalé peniaze v rôznych osobných sporoch aj s médiami, na kampaň by mu to nestačilo.

Poslanec Peter Marček pre Denník S povedal, že Štefan Harabin mu po skončení prezidentskej kampane prestal zdvíhať telefón a odpovedať na SMS-ky. Vysvetliť si zmenu jeho správania celkom nevie. „Neviem, či ho niekto riadi z vrchu,“ zamyslel sa Marček v rozhovore pre denník, pričom zmienil aj výrazne drahú kampaň strany Vlasť.

Premiér sa sťahuje! Fico už definitívne opustil Bonaparte.
Demonštrácie pred rezidenciou Bonaparte definitívne skončili a Matovič už nebude mať Bonaparte vo svojom kalendári. Po siedmich rokoch sa Robert Fico opustil podnájom v tejto luxusnej rezidencii. Bol nútený odísť potom, čo majiteľa jeho bytu,... Čítať ďalej
03 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Podľa Marčekových slov Harabin poslancovi povedal, že neznáša billboardy a že keby niekto na nejaký billboard zavesil jeho politickú reklamu, on sám by ju strhol. Teraz však Harabinova Vlasť spustila masívnu billboardovú kampaň.
Brhel, Výboh, Strnad a dokonca aj Kaliňák.

O financovaní politickej kampane Štefana Harabina sa už dlhšiu dobu špekuluje. Dlho sa hovorilo o Lexovcoch. Tí údajne podporovali národne orientovaného kandidáta aj na prezidenta. Marček však tvrdí, že „s nimi sa pohádal". Uviedol tiež, že neverí, že by si Harabin túto aktivitu platil sám. „On je, nechcem povedať lakomý, ale sporivý,“ vysvetlil Marček.

Medzi inými sa spomína aj meno údajného mecenáša Smeru Jozefa Brhela, no ide o neoverené informácie. V tomto duchu sa vyjadril aj poslanec Marček. „Počul som, že sa hovorí o Brhelovi ako o možnom finančnom podporovateľovi Harabina, ale potvrdiť to neviem,“ uzavrel poslanec. Z kruhov blízkych odídencom od Štefana Harabina sa ale hovorí o rozsiahlejšej schéme financovania Harabinovej politiky. Dobre informovaný zdroj pre Halvný denník uviedol, že Harabin sa dohaduje s Jaroslavom Strnadom, ktorý je vplyvným obchodníkom v zbrojárskom priemysle. Jeho aktivity sa podľa dostupných informácií majú spájať aj s mecenášom SMER - SD, Miroslavom Výbohom, ako aj s bývalým ministrom vnútra, Róbertom Kaliňákom. Ten sa najnovšie takisto
Zbrojár Kaliňák? Jeho firma sídliaca v Dubnici odkazuje na Blízky východ
13 | 10 | 2019 | Magda Danková
do zbrojáriny. Jozef Brhel by tak mohol byť v celej tejto schéme iba špičkou ľadovca, ktorý sa vynára nad hladinu.
Harabin financovanie oligarchami odmieta

Harabin ale tvrdí, že strana je financovaná výhradne z členských príspevkov. To však nebýva ani zďaleka postačujúce financovanie na takú rozsiahlu volebnú kampaň, akú Harabin spustil. „Máme možnosť vidieť relatívne dosť jeho billboardov. Tie mu predpokladám vydržia až do volieb a pravdepodobne aj nejaké ešte pridá. Už toto samo o sebe napovedá, že do parlamentnej volebnej kampane istotne vloží viac peňazí ako do tej prezidentskej,“ komentoval Harabinovu kampaň pre Denník S politický analytik Martin Urmanič, ktorý si však netrúfa odhadnúť celkovú sumu.

Tajná správa o ruských peniazoch do britskej politiky.
02 | 11 | 2019 | Gabriel Matta