Podporovatelia Harabina sa cítia podvedení
30 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Harabin sa opäť vyfarbil! Všetci ľudia s ktorými mal doposiaľ dohodu sú opäť zas odkopnutí. Okrem jeho rodiny. Na tú nedá dospustiť.


Veľa malých pronárodných strán, ktoré podporovali Štefana Harabina ešte ako prezidentského kandidáta a podieľali sa aj na jeho kampani sa teraz cítia podvedené. Svorne vyhlasujú, že Harabin ich zneužil a nedodržiava dohody.

Ich snahou bolo zjednotiť pronárodné sily pod jedným silným kandidátom. Ochotne teda dali do spájania svoje financie aj stranícke štruktúry. Harabin ich však odvrhol a obklopil sa iba svojou rodinou. Celý politický projekt Harabina je tak len o príslušíkoch Harabin family a svojim niekdajším podporovateľom a spojencom ešte aj rozdáva údery.


Kto sa ocitne na kandidátke strany Vlasť do parlamentných volieb, stále nevieme. Takmer s istotou môžeme povedať, že to nebudú viacerí z tých, ktorí sa ešte pred pár mesiacmi bili za Harabina do pŕs.

Aktuality.sk priniesli aj správu, že Harabin sa údajne opäť obklopil svojou rodinou a do Národnej rady sa časť z nej pokúsi dostať na kandidátke strany Vlasť.

Jednou z tých, ktorá pred voľbami hlavy štátu za Harabina orodovala, bola aj poslankyňa Martina Šimkovičová. Do Národnej rady sa v roku 2016 dostala za hnutie Sme rodina. Od Borisa Kollára však krátko po voľbách odišla spolu s Petrom Marčekom a Rastislavom Holúbkom.

V januári Šimkovičová na Facebooku písala, ako veľmi sa názorovo zhoduje s prezidentským kandidátom Harabinom a ako dúfa, že voľby vyhrá. „Máme zhodné názory na mnohé veci, obaja milujeme našu vlasť a hájime naše tradície, kresťanstvo a hodnoty, ktoré sú nám, Slovákom, už po stáročia vlastné. Zhodneme sa aj vo veciach, ktoré kritizujeme, napr. pôsobenie tretieho sektora, šírenie ideológie gender a pododobne.“ písala.

Spolu so Šimkovičovou podporovali Harabina aj Marček. Tvrdí, že pred voľbami sa s Harabinom stretával každý týždeň. Po voľbách ho volal do svojej strany Hlas ľudu. Harabin sa mu však vraj prestal úplne ozývať.

Rovnako dopadla aj Národná koalícia, ktorá predstavovala pre Harabina priam ideálne spájanie pronárodných síl. Do prezidentských volieb ho všemožne podporovali a vo voľbách do Európskeho parlamentu postavili na kandidátku dokonca aj jeho synovca. Aj tým sa však Harabin otočil chrbtom.

Po prezidentských voľbách si na neho posťažovali aj Kotlebovci, podľa ktorých je Harabin nespoľahlivý partner a nedrží slovo. Rovnako podvedený sa cíti aj Andrej Danko z SNS, ktorý za prezidenta nepostavil žiadneho kandidáta z SNS a vyjadril tak nepriamo podporu Štefanovi Harabinovi. Z okolia predsedu SNS vtedy prenikli informácie o dohode v ktorej sa mal Harbin údajne vyjadriť, že ak neuspeje v prezidentských voľbách, nebude aktívne psobiť v politike a ostane sudcom.

Avšak hneď po eurovoľbách vzniklo hnutie Harabinovci - vlastneci, ktoré je tvorené takmer výhradne z rodinných príslušníkov Štefana Harabina. Teraz Štefan Harabin definitívne ohlásil vstup do politiky. Neprezradil však, kto sú ľudi apo jeho boku. Jediní, ktorí tak ostávajú ešte stále v hre, sú teda jeho najbližší.