VIDEO: Kotlebu kritizuje vlastný poslanec: Pre ľudí ste nespravili nič - Z národnej strany je trápne ľudáctvo - Kotleba sa navyše tajne schádza s Ficom!
31 | 10 | 2019 I René Skalný
Je ĽSNS len "pestovaná" opozícia? Dlhoročný člen strany Naše Slovensko, Milan Špánik v parlamente kritizoval vlastných: „Pred voľbami sme boli národná strana, ale teraz ste sa zmenili na trápne ľudáctvo.“ Marianovi Kotlebovi ďalej vyčíta, že nevie riadiť ani poslanecký klub a nie to ešte štát. Padli aj obvinenia z kupčenia s hlasmi a zákulisnych dôhod s Ficom a Pellegrinim.

ĽSNS predložila v parlamente návrh zákona, podľa ktorého by poslanci nemohli opustiť parlamentný klub za ktorý boli zvolení, inak stratia poslanecký mandát. V dôvodovej správe uvádzajú že cieľom návrhu ústavného zákona je odstránenie takého správania poslancov, ktoré občania SR oprávnene vnímajú ako zradu voličov a ako bezcharakterné, korupčné správanie poslancov.

Drobné na kávu či bonusový plat? Kotleba a ďalší funkcionári ĽSNS si vyplácali mzdu za "prácu pre stranu", nepovedia však presnú sumu
K výške odmien pre vedenie strany sa ani nedá dostať oficiálnou cestou - ide totiž o interný dokument strany. Čítať ďalej
12 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Z tohto dôvodu predkladajú návrh ústavného zákona, ktorý prostredníctvom straty mandátu poslanca, zamedzuje takémuto konaniu. V rozprave vystúpil poslanec Milan Špánik, ktorý poslanecký klub ĽSNS opustil rovnako ako ďalší poslanec za ĽSNS Juraj Kolesár. Špánik návrh zákona z dielne ĽSNS kritizoval a poukázal na to, že nie poslanci zradili ideológiu strany, ale strana zmenila hodnoty, s ktorými išla do volieb. Vo svojom vystúpení v NR SR povedal:

"Pred voľbami sme boli národná strana. Ale ako ste sa zmenili? Na trápne ľudáctvo. Zmenili ste úplne ideológiu. Ja som nerozdával šeky na 1488 eur. Ja som nevešal čierne vlajky na výročie SNP. Ja som sa netriasol pri otázkach o holokauste. Ani som sa nenechal zdraviť Na stráž!

Kvôli niečomu takému ste sa tu absolútne izolovali a tým pádom ste nepresadili absolútne nič pre ľudí. Kto tu rozpráva o nejakej korupcii? Kto sa tu necháva korumpovať? Hovoríte tu o odídencoch ako o niekom kto zradil. Ale strana je nakoniec tá, čo hlasovala s Ficom. Čo ste za to od Fica a Pellegríniho dostali? Aké máte morálne právo hovoriť, že poslanec má byť vylúčený, alebo má prísť o mandát?

Koľkí z vás vedia, že váš predseda sa tajne schádza s Ficom? Potom sa nemožno čudovať, že hlasujete tak, ako to práve Ficovi vyhovuje. Za koľko ste takto zradili? Výmenou za nezrušenie strany, aby ste si mohli rozdeliť štedrý štátny príspevok?

Ako hájite národné záujmy? Prečo ste sa neozvali keď maďarskí extrémisti pálili na futbalovom zápase štátnu vlajku, alebo keď vypískali štátnu hymnu? Máte len plné huby toho, ako nás Brusel oberá o kompetencie, odzbrojuje obyvateľstvo, ale vy ste zahlasovali za ten zákon, jednohlasne ako jediná opozičná strana, ktorá za ten zákon zahlasovala. Jediná opozičná strana ktorá kolaboruje s Ficom a Pellegrínim.

Bezpečnostný analytik naznačuje, že Kotlebov "tieňový minister vnútra" má blízko k mafii!
Výcvik v špeciálnych jednotkách, ale aj kontakty s členmi bývalého Černákovho gangu. Aj tak by sa dal zhrnúť profil Miroslava Suju. Nenápadný človek, ktorý sa často pohybuje v blízkosti vodcu ĽSNS, Mariana Kotlebu má podľa všetkého veľký vplyv.... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | René Skalný


Vyplakávali ste na mítingoch, ako vám ľudia musia dať silný mandát, aby ste mohli riadiť štát. Veď vy nedokážete riadiť ani váš poslanecký klub. A práve preto potrebujete takýto zákon, aby ste strašili budúcich poslancov ktorým by sa otvorili oči. Je hanba ako ste pri mnohých hlasovaniach a zákonoch zradili.

Tie oči sa otvorili mne, určite sa otvorili aj ďalším ktorí odišli z vášho poslaneckého klubu a sú to aj ďalší poslanci z vášho klubu ktorí to vidia, kopa ľudí, poslancov v regiónoch, sympatizanti strany a kopa slušných ľudí ktorých ste špinavo oklamali a len vďaka vám teraz nesú nálepku nejakých náckov.

Preto si myslím, že nemáte absolútne žiadne morálne právo požadovať od poslanca, aby zotrval vo vašom klube, keď váš klub sa absolútne ideologicky otočí a nespráva sa tak ako ľuďom pred voľbami sľuboval. Budem rád, keď ľudia pochopia, čo ste zač. Ďakujem za pozornosť." Uzatvára nezaradený poslanec Milan Špánik, ktorý sa do parlamentu dostal práve na kandidátke ĽSNS.