Polícia: V Pohorelej našli utopené 6-ročné dievčatko
11 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

V horehronskej obci Pohorelá našli v nedeľu (9. 6.) v rieke Hron bezvládne telo šesťročného dievčatka, ktoré sa pravdepodobne utopilo. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Prípad prevzala kriminálna polícia v Brezne. Rieka Hron si vzala aj dvoch bratov.

Ako pre TASR priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dievčatko naposledy videli, ako ide s vedierkom k Hronu. Popoludní, krátko pred pol piatou, našli telo dieťaťa bez známok života zachytené na konároch visiacich nad riekou.

"Privolaný lekár konštatoval smrť a ako prvotnú príčinu určil udusenie utopením. Nariadil vykonať súdnu pitvu," uviedla Faltániová.

Ako v utorok informovala, pitva vylúčila cudzie zavinenie. Na základe jej výsledkov polícia zastaví trestné stíhanie.

Rieka Hron má aj ďalšie obete

V sobotu sa na priehrade pri Šaroviciach v okrese Levice topilo niekoľko ľudí.

Stalo sa to počas kúpania v rieke. Náhle  však prúd vody zosilnel a siedmich ľudí strhol so sebou. Bratia z obce Lantov Marek (20) a Ján (22) boli medzi nimi a pomáhali topiacim sa kamarátom dostať na breh. Oni dvaja sa však už nevynorili a spustila sa po nich pátracia akcia. V utorok objavili telo jedného z mladíkov.

TV Noviny štyri dni po nešťastí priniesli smutnú správu. V utorok mali hasiči podľa informácií TV Markíza vytiahnuť bezvládne telo jedného z mladíkov z vody pri mestskej časti Svodov, ktorá je súčasťou Želiezoviec.

Haló, kaviareň, čo tak zbierka na umierajúce matky a deti?
Aha, to je Afganistan, tam to nevadí... To nás netrápi. To nie je Kyjev... Podľa správy, ktorú zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), Afganistan zaznamenáva každý deň 24 úmrtí matiek a 167 detí v dôsledku príčin súvisiacich s podvýživou... Čítať ďalej
11 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.