"Demokracia" remišovského typu a "extrémizmus" všetkého neremišovského
11 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Mlčať je zlato, ale mlčať sa nedá. Sú situácie, kedy automaticky naskakuje múdrosť primára Štrosmajera a človek má zrazu pocit, že je uprostred kŕdľa vznášajúcich sa holubičiek. (Pre mladšiu generáciu - Miloš Kopecký hovorí Ive Janžurovej v Nemocnici na okraji mesta - "Keby hlúposť nadnášala, tak vy sa tu budete vznášať ako holubička".) Alebo je to aj o tom, že "ja som demokrat" a ak nesúhlasíš, "ty si extrémista". Teda, o základnom princípe demokracie našich najnedemokratov.

Tak nám teda "vo voľbách extrémisti prečíslili demokratický tábor". Skonštatovala pani "demokratka" Remišová. Teda tá, čo sa za demokratku sama považuje a vyhlasuje s asi tak so svojimi štyrmi spolustraníkmi. Alebo šiestimi, nech nežerieme. Lebo máme aj samozvaných Demokratov s veľkým D, ale s o to menším... no, volebným výsledkom, dajme tomu. Pani pseudodemokratka sa považuje za celý demokratický tábor. Všetci ostatní sú extrémisti. Mimochodom, aj v pionierskom tábore nás bývalo v stane viac, ako u nej v strane. Plus v stranách ako Demokrati či to Matovičovo oné, ja to proste vysloviť odmietam.

Budem drzo a extrémne podpoprovať naďalej slobodnú voľbu a rúbať do "demokratov", ktorí ju kritizujú

Slovensko považujem za krásnu krajinu a štát plný dobrých a múdrych ľudí. Dokonca, aj ozajstných, nefalšovaných, presvedčivých a vzorových inšpirujúcich demokratov, takých tých bežných, normálnych, nesfanatizovaných, samostatne mysliacich a demokraticky voliacich v demokratických voľbách. Teda všetkých tých, ktorí sú podľa pani Remišovej zjavne a bez debaty extrémisti. A drzo nedemokraticky extrémisticky bez vopred udeleného súhlasu prečísli Remišovej malý, ale o to "demokratickejší" tábor. Už po koľkýkrát za sebou. Čím to asi bude? Tým extrémizmom?

Presvedčená "demokratka"

Nejak jej uniká, že skalopevným verbalizovaným presvedčením o tom, že "polarizácia slovenskej spoločnosti sa bude naďalej prehlbovať", dáva pani Remišová najavo vlastné predsavzatie prehlbovať ju donekonečna. Pretože, kto neuznáva výsledky demokratických volieb, nevyjadruje sa ako skutočný demokrat, jednoducho ním nie je a svojimi vyjadreniami, popierajúcimi základné princípy demokracie rozoštváva, teda, fajnovo povedané "prehlbuje polarizáciu".

Ono to máme tak s tou fajnovosťou - vravievalo sa, že "oné", zabalené hoci aj do pozlátka, zostane "oným", aj keď sa vystaví na polici. Preložené - nedemokrat zostane nedemokratom, aj keby pol vésmíru za extrémistov a súčasne seba samého za blahorečeného vyhlásil. Demokracia je totiž o tolerancii a rešpekte iných ľudí a iných názorov, dokonca aj iných volieb, ako sú tie moje. Kým to pani Remišová nepochopí, bude sa topiť v "prehlbujúcej sa polarizácii".

Dokonca aj Progresívne Slovensko sú podľa Remišovej extrémisti

Vyhlásiť toto, to chce naozaj nadmernú dávku sebavedomia, to chce priam Stalinovské ego. Až má človek nutkanie naozaj sa zastať Šimečkovcov. Túto facku dostali od potenciálneho koaličného partnera, ktorý tým pádom prestal byť potenciálny, naozaj neprávom.Môžeme si myslieť, že sú to diletanti, blázni, zúfalci, že sú plní nenávisti, ale extrémisti? To naozaj nie! Ako to vravieval Matovič, majiteľ rodnej politickej liahne Veroniky Remišovej? Nejak ako že "všetci sú blázni len ja som lietadlo"? No, tak nejako, akosi. Keď sa teraz javí, že "všetci sú lietadlá", ergo extrémisti, tak kto nám tu z toho konštatovania vychádza ako blázon?

Mediálna ignorácia iných strán na slušnej strane politického spektra podľa Remišovej

Kádrovanie nie je práve prejavom vrodenej slušnosti. Ani kádrovanie na slušné či neslušné strany. Je to proste hlúpe svinstvo. A ak sa pani Remišová sťažuje na to, čo je parafrázou jej výroku - vyššie v medzititulku, tak má mizernú pamäť. Kedy sa skončili časy, keď bola nedeľu čo nedeľu súčasťou mainstreamového "božieho slova"? To bolo už tak dávno, že sa na to nepamätá?

Pani Remišová mala vzhľadom na svoje percentuálne voličské zázemie až prehnane exponovanú mediálnu pozornosť. A iba neustálym tlačením jej prítomnosti v štúdiách televízneho mainstreamu ako stupavskej kapusty do suda sa stalo to, za čo sa môže médiám pdakovať - a to, že jej voličské percentá sú iba o jedno vyššie ako jedno.

Lenže, za to si môže ona sama ruka v ruke s mediálnym hlavným prúdom a nie tí hnusní odporní extrémisti, ktorí vyhrávajú voľby za voľbami, zjavne podľa pani Remišovej nedemokraticky a nedemokratické.

Je čas odhodiť svoj širák!

Obľúbenosť sa nedá nanútiť. Pokúšalo sa o to pár šialencov a niekoľko diktátorov, ale v demokraciách to proste nikdy neprešlo "nadlho". Treba to uchopiť tak dramaticky, Shakespearovsky - pochopiť, že je čas na odhodenie širáku, na hodenie uteráku do ringu, alebo aspoň, preboha, už konečne na mlčanie.

A ešte z politologického slovníka:

Za extrémizmus sa považuje intolerancia, namierená proti základným demokratickým ústavným princípom, ktoré sú definované v našom právnom poriadku.

Za demokraciu sa považuje dodržiavanie a rešpektovanie základných ľudských práv a slobôd, umožňujúce dospelým občanom podieľať sa slobodne a bez politického diktátu na chode spoločnosti.

Tak teda ako je to s tými "pidi" "demokratickými" Remišovskými tábormi a väčšinou spoločnosti, ktorú tvoria "extrémisti"?

Ideologický kŕč tých, ktorí si neoprávnene vravia novinári
Zahrávanie si nielen s RTVS, ale aj mimoriadne vážne porušenie zákona! Uvedomuje si niekto na Slovensku, že vedomé ohrozenie vysielania verejnoprávneho média, ktoré má zákonom stanovené určité nezastupiteľné povinnosti, môže byť fatálnym trestným... Čítať ďalej
10 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik