Tomu NEUVERÍTE! Pozrite na Novú Miss Alabama. Váži 150 kilogramov
07 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Víťazkou súťaže National American Miss sa stala Sara Milliken. 23-ročná žena bola zvolená za kráľovnú krásy napriek tomu, že je morbídne obézna. Žena totiž váži viac ako 150 kilogramov. Podľa kritikov poroty a výsledkov súťaže je veľmi problematické a nevhodné normalizovať a podporovať stav, ktorý nesie vážne zdravotné riziká a je život ohrozujúci.

Bezprostredne po tom, čo plus-size modelka Sara Milliken vyhrala súťaž krásy, jej nadšenie a radosť z víťazstva, o ktoré sa usilovala osem rokov, boli prerušené stovkami negatívnych komentárov. V nich sa ľudia žene vysmievajú na jej videách a fotografiách.

"Možno sa mi to podarí rýchlo zhodiť, ale pre ostatné obete kyberšikany to nie je vždy také jednoduché. Uvedomte si, že niektorí ľudia budú navždy poznačení vašimi zlými poznámkami a budú o nich premýšľať po zvyšok svojho života. Buďme, prosím, k sebe láskavejší," povedala víťazka National American Miss.

Podľa kritikov morbídne obéznej víťazky je hlavným problémom to, že organizátori súťaže a porota, ktorá rozhodla o výsledkoch, normalizujú veľmi nebezpečný zdravotný stav, ktorý extrémne zvyšuje riziko kardiovaskulárnych ochorení, rakoviny a iných chorôb.

Podľa nich je v tomto prípade určite vhodná silná kritika. "Obezita je dnes veľmi vážny problém, každý to vidí. Počet morbídne obéznych ľudí naďalej závratne stúpa. Niektorí jedinci, najmä v Spojených štátoch, sú teraz úplne strašne prejedený, zatiaľ čo iní umierajú hladom v inej časti sveta. Navyše, prečo oslavovať a propagovať niečo, čo je zo zdravotného hľadiska naozaj zlé? Má to byť vzor pre dnešné mladé ženy?" spýtal sa jeden používateľ v komentároch k profilu Sary Milliken.

Zdroj: Twitter
Zdroj: Twitter
Zdroj: Twitter

Podľa organizátorov súťaže možno súťaže krásy vo všeobecnosti kritizovať za ich uctievanie povrchnej dokonalosti a idealizácie ľudského tela. Pravdepodobne chceli svojou voľbou prelomiť stereotypy ženskej krásy, ale podľa odborníkov nerozumne zašli do opačného extrému a označili niečo, čo je nezdravé, za krásne.

VEĽKÁ NOVINA V ŽIVOTE Michala Kovačiča a Zuzany Kovačič Hanzelovej
V pracovnom živote moderátorov Michala Kovačiča a Zuzany Kovačič Hanzelovej došlo k poriadne turbulentným zmenám. Michal Kovačič skončil v TV Markíza po svojom individuálnom prejave v relácii Na telo, Zuzana Kovačič sa stiahla z pracovného života z... Čítať ďalej
06 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.