Gen. Viktorín: Západ žil v ilúzii, ktorá stála Ukrajinu priveľa životov (VIDEO)
17 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

V utorok v spravodajste SkyNews vyšiel rozhovor s generálom Petrom Pavlom, prezidentom Českej republiky. Ten v ňom priznal, že Ukrajina nedokáže obnoviť kontrolu nad svojim územím. Správa prekvapila aj armádneho generála Jozefa Viktorína (Republika), ktorý nadobudol nádej, že aj Česko, ako jeden z najväčších podporovateľov vyzbrojovania Ukrajiny „dostáva rozum“.

Pavel v rozhovore pre Sky News zdôraznil nutnosť zastavenia bojov a následné mierové vyjednávanie. Jozef Viktorín pripomína, že Pavel konečne prichádza na to, čo mnohí politici hovorili už dávno. Západ podľa Viktorína prichádza na to, že žil v ilúzii, tá však stála Ukrajinu priveľa ľudských životov.

Rozhovor s Pavlom

„Bolo by naivné tvrdiť, že Ukrajina dokáže v dohľadnej dobe úplne obnoviť kontrolu nad svojím územím,“vyhlásil český prezident Petr Pavel v rozhovore pre televíziu Sky News s tým, že Rusko sa obsadených oblastí nevzdá. Zdôrazňuje preto nutnosť zastavenia bojov a následného vyjednávania o ďalšom usporiadaní krajiny. V rozhovore tiež odznela informácia, že akákoľvek debata o členstve Ukrajiny v NATO je v tejto chvíli bezpredmetná a do úvahy kvôli eskalácii konfliktu neprichádza ani vysielanie príslušníkov ozbrojených síl NATO na Ukrajinu.

Západ žil v sebaklame

Rozhovor s Petrom Pavlom registruje aj Jozef Viktorín. Ten pripomína, že Pavel naberá niekoľkomesačnú rétoriku triezvo zmýšľajúcich politikov. „Tieto „nové“ odporúčania od českého prezidenta dokazujú, ako západní lídri do dnes klamali seba, verejnosť a Ukrajincov. Museli konečne prijať realitu, aj keď im to nie je nijako po vôli. Potvrdzuje to taktiež tvrdenia, že prehnané očakávania a fabulovanie situácie vytváralo ilúzie víťazstva. Falošné ilúzie, treba podotknúť,“  píše na Facebooku Jozef Viktorín.

Propaganda verzus realita

„Opäť sa potvrdilo, že nie zákerná propaganda, ale vnímanie reality je dôležité. Nie zabíjanie, ale rokovania. Nie konflikt, ale hľadanie cesty ako dosiahnuť MIER. Mier po ktorom všetci slušní ľudia volajú dlhý čas. Je škoda, že trvalo tak dlho, pokiaľ novodobej partii „demokratov“ doplo. Zbytočne to stálo množstvo životov. A to všetko pre cynizmus západu a jeho „lídrov“ a vďaka presadzovaniu vlastných záujmov,“  konštatuje na záver Viktorín.

Český prezident už vidí vojnu inak. NEBOJOVAŤ, ROKOVAŤ
Prezident Českej republiky urobil nečakané vyhlásenie o ukrajinskom konflikte. Ukrajinskú krízu treba zastaviť a začať rokovania. Zmenil názor O tom je presvedčený český prezident Petr Pavel. Hlava štátu vyzvala obe strany, aby začali... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik