Zelenskyj sa v šialenej správe vyhráža svojim spojencom
07 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová
Ukrajina v pondelok vyzvala svojich partnerov, aby neuznali legitimitu ruského prezidenta Vladimira Putina.
 
"Ukrajina nevidí právny základ na to, aby ho ( Vladimíra Putina ) uznala za demokraticky zvoleného a legitímneho prezidenta Ruskej federácie," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva zahraničných vecí v Kyjeve, ktoré bolo vydané v súvislosti s Putinovou inauguráciou v utorok," zrejme na príkaz ukrajinského prezidenta Zelenského, informuje portál Origo.
 

Diplomatické ministerstvo v Kyjeve to odôvodnilo tým, že počas ruských prezidentských volieb sa hlasovalo aj v Ruskom kontrolovaných oblastiach Doneckej, Luhanskej, Záporožskej a Chersonskej župy, ako aj na anektovanom Krymskom polostrove. Podľa ministerstva boli „...milióny ukrajinských občanov donútení a vyhrážali sa im“, aby volili.

V sobotu ruské ministerstvo vnútra vydalo zatykač na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského . 

Ako dôvod uviedli porušenie ruského trestného zákona, ale nie to, z akých zločinov je podozrivý. Podľa ruskej tlačovej agentúry RIA Novosti boli v posledných dňoch v Rusku vydané zatykače na niekoľkých ďalších ukrajinských politikov.   

Podľa oficiálnych konečných výsledkov vyhral ruské prezidentské voľby, ktoré sa konali v polovici marca, Vladimir Putin so ziskom 87,28 percenta odovzdaných hlasov, ktorý v utorok začne svoje nové šesťročné funkčné obdobie. Už vtedy Zelenskyj uviedol, že nové volebné víťazstvo prezidenta Putina „nemá vôbec žiadnu legitimitu“.

Ukrajinský prezident navyše vlani v novembri vyhlásil, že by bolo nezodpovedné teraz hovoriť o konaní volieb na Ukrajine. Hoci Zelenskému mandát vyprší 20. mája, podľa ukrajinskej ústavy sa voľby nemôžu konať počas stanného práva.

Na Európu sa rútia búrky! Hrozia aj TORNÁDA!
Európu čaká začiatkom týždňa priadne nebezpečné počasie. Prichádzajú silné búrky. „Nad strednou Európu sa dnes sa vlní frontálna hranica. Prognostické modely predpokladajú plošnú nestabilitu, čo prinesie do našej oblasti búrky aj s nebezpečnými... Čítať ďalej
07 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik