Chceli zlikvidovať Zelenského?
07 | 05 | 2024 I Milan Laca

SBU obvinila dvoch dôstojníkov z prípravy pokusu o atentát na Zelenského.

Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) zadržala dvoch plukovníkov  za prípravu atentátu na Volodymyra Zelenského, tvrdí bezpečnostná služba na svojom kanáli Telegram.

Odhalili agentov
"SBU odhalila sieť agentov, ktorí pripravovali vraždu Volodymyra Zelenského. Boli zadržaní dvaja plukovníci UGO ," píše sa v článku.
Čo chystali
Podľa spravodajskej služby, plány agentov zahŕňali sledovanie Zelenského a ďalších predstaviteľov, vrátane šéfov SBU Vasilija Maľuka a hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Kirilla Budanova. Zadržaní mali údajne nasmerovať raketový útok na cieľ a v prípade potreby použiť kamikadze dron. Obžalovaní boli obvinení z vlastizrady a prípravy teroristického útoku. Hrozí im doživotie.
Zelenskyj sa v šialenej správe vyhráža svojim spojencom
Ukrajina v pondelok vyzvala svojich partnerov, aby neuznali legitimitu ruského prezidenta Vladimira Putina. "Ukrajina nevidí právny základ na to, aby ho ( Vladimíra Putina ) uznala za demokraticky zvoleného a legitímneho prezidenta Ruskej... Čítať ďalej
07 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová
Zadržali "veľkú rybu"
V pondelok portál strana.ua informoval, že SBU zadržala šéfa odboru štátnej bezpečnosti Andreja Guka, ktorý je obvinený zo zhromažďovania a rozširovania utajovaných informácií o chránených osobách, vrátane Zelenského.
Agent aj v Poľsku
Nie je to prvýkrát, čo SBU oznámila prípravy na pokus o atentát na Zelenského. V apríli spravodajská služba tvrdila, že v Poľsku zadržali podozrivého, ktorý odovzdával informácie o bezpečnosti poľského letiska Rzeszow-Jasionka. To malo pomôcť pri atentáte na Zelenského počas jeho návštevy tejto krajiny. Poľská národná prokuratúra zase informovala, že tamojšieho občana Pavla K. zadržali a obvinili z toho, že údajne súhlasil so spoluprácou s ruskou rozviedkou. Ministerstvo však neposkytlo žiadne potvrdenie, že zhromažďovanie informácií sa uskutočnilo špeciálne na zorganizovanie „pokusu“.
Medvedevov komentár
Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev povedal, že správy o prípravách na atentát na Zelenského v Poľsku, môžu byť prvým dôkazom, že sa ho Západ rozhodol zlikvidovať.
Francúzi už bojujú na Ukrajine!
Asia Times: Francúzska cudzinecká légia už bojuje na Ukrajine. Francúzsko vyslalo na Ukrajinu vojakov zo svojej cudzineckej légie a už bojujú s ruskou armádou. Napísal bývalý námestník ministra obrany Stephen Bryan v článku uverejnenom v Asia... Čítať ďalej
07 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik