Iniciatívou "Munícia pre Ukrajinu" sa bude zaoberať GP SR
03 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Dnes, t.j. v piatok 3.5.2024 o 11.00 hod. odovzdali signatári, z radov občianskej verejnosti, Generálnej prokuratúre SR na Štúrovej ul.2 v Bratislave, podnet na preskúmanie, či sa organizátori a podporovatelia iniciatívy „Munícia pre Ukrajinu“ nedostávajú do rozporu s platnými zákonmi, najmä s Trestným zákonom.

Ide aj o hodnotovú nezhodu, keď M. Vašáryová, M. Hvorecký, Š. Hríb, M. Šimečka a ďalší upozorňujú na chudobu nekompletných rodín a sami „nakupujú“ muníciu, ktorá má milióny Eur vyhodiť „do vzduchu“.

• Kritizujú stav právneho štátu na Slovensku a sami pravdepodobne ignorujú ústavné princípy a zákony na Slovensku.

A preto upozorňujú Generálnu prokuratúru na to, kde sa táto iniciatíva, jej organizátori a podporovatelia pohybujú - na a za hranicou trestnej činnosti.

Text podnetu aj s menami sedemnástich občanov, ktorí vnímajú nákupy munície, ako podporu ozbrojených síl cudzieho štátu, nepovolený nákup a vývoz streliva do oblastí s vojnovým konfliktom a ďalšie sporné aktivity iniciatívy "Munícia pre Ukrajinu":

Za správnosť informácie a ako zodpovedná osoba pre komunikáciu v mene signatárov je uvedený v podaní Ing. Juraj Janošovský. Za správnosť Ing. Karol Fajnor a Ing. Jalal Suleiman.

GLOBSEC si zas otiera nohy o "spurných" Slovákov
Výsledky prieskumu, ktoré GLOBSEC každoročne vydáva v reporte GLOBSEC Trends, tvrdia, že aj napriek minuloročnému prepadu na Slovensku pretrváva podpora pre EÚ a NATO. "Vnímanie Ruska ako hrozby však klesá a Slováci stále veria dezinformáciám,... Čítať ďalej
03 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik