Robert Fico v Bánovciach pri stavaní mája (VIDEO)
30 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Je už doslova dlhoročnou tradíciou, že Smer-SSD si prvý máj nepripomína v Bratislave, ale vždy sa vyberie do niektorého zo slovenských regiónov. Tentokrát voľba padla na Bánovce nad Bebravou, kde miestni hasiči ešte pred vystúpením Roberta Fica tradičným spôsobom postavili na námestí máj.

Ešte kým sa k národu prihovoril premiér a predseda Smeru Robert Fico, hasiči v Bánovciach nad Bebravou na námestí tradičným spôsobom – za pomoci dlhých drúkov postavili priamo pred kostolom máj.

Robert Fico vo svojom príhovore k občanom hovoril nie len o máji ako o čase lásky, ale vyzdvihol aj 1. máj, ako sviatok práce.

„Dovoľte mi, aby som poďakoval všetkým ľuďom práce, ale poďakoval aj všetkým, ktorí majú odrobené a sú na zaslúženom dôchodku,“pozdravil premiér z tribúny s tým, že aj dnes v noci symbolicky absolvuje nočnú s robotníkmi v konkrétnej fabrike. V tejto súvislosti pripomenul, že Slovensko patrí medzi krajiny, kde sa stále veľa pracuje v noci. Fico preto hovorí, že bude potrebné buď zatraktívniť nočnú prácu lepším príjmom, alebo primäť firmy, aby kládli dôraz na ranné, či popoludňajšie zmeny tam, kde sa to dá. Sú však aj zamestnania, kde to nejde.

„Preto využime zajtrajší deň, aby sme si uvedomili, aká je práca nie len pre Slovensko dôležitá, ale aká je práca na Slovensku náročná,“ uzavrel Fico tému sviatku práce.

Fico avizoval, že pri príležitosti 20-teho výročia vstupu SR do EÚ v deň výročia vláda pripravuje galavečer, na ktorom bude povedané všetko. V Bánovciach však skonštatoval kvalitu projektu Európskej únie, no neriadia ho správni ľudia.

„Nútia nás, aby sme ako keby zabúdali na naše tradície, aby sme zabúdali na naše korene, aby sme zabúdali na to, na čom je táto krajina postavená. Táto krajina je predsa jasne postavená na odkaze sv. Cyrila a Metoda a nikto nám nemôže prikazovať, aby sme tieto tradície opúšťali v mene nejakých moderných teórií,“vyjadril sa Fico. Toto bude aj veľká téma nadchádzajúcich volieb. EÚ si vážme, ale vážme si aj to, čo máme doma. Zdôraznil potrebu suverénnej zahraničnej politiky, ktorú súčasná vláda praktizuje.

Blanár: Európska únia bola založená na mierových základoch
Európsku úniu (EÚ) založili podľa ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraja Blanára (Smer-SD) na mierových základoch. Táto hodnota by mala byť jej silným pilierom aj v súčasnosti. Uviedol to pri príležitosti stredajšieho (1. 5.)... Čítať ďalej
30 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

„Dnes tu každý hovorí o suverénnej Európe, o sebavedomej Európe, čerta jeho! Ale pokiaľ nebude mier, pokiaľ sa budú niektorí veľkí predsedovia vlád v Európe na vojakov, tak to môže viesť k obrovskej tragédii,“ zdôraznil na záver Fico s tým, že či už ide o prvomájové stretnutia, o stavanie mája, nech sú to vždy stretnutia v duchu mieru.

Obejdnavatel: SMER – sociálna demokracia, Súmračná 25, 821 02 Bratislava, IČO: 31 801 242, Dodávateľ: JM Communication, s.r.o., Drotárska cesta 56, Bratislava, IČO: 51711842.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.