Rusko pritvrdilo! Provokácia Poľska bude mať následky
26 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Rjabkov: Ak sa objavia jadrové zariadenia NATO v Poľsku, stanú sa vojenským cieľom Ruska.

Jadrové zariadenia krajín NATO sa v prípade ich trvalého rozmiestnenia na území Poľska stanú vojenským cieľom Ruska. Agentúre TASS to oznámil námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Rjabkov.

" A to nehovorím ani o trvalom umiestnení- o ktorom hovoria aj horúce hlavy vo Varšave," povedal Rjabkov. Preto by všetci tí politici, ktorí z vlastných dôvodov teraz nadšene diskutujú o takejto možnosti v Poľsku a v zahraničí, by mali pochopiť, že posuny týmto smerom Poľsku neprinesú bezpečnosť a príslušné zariadenia sa určite stanú cieľom. "A v našom vojenskom plánovaní budú v popredí," doplnil.

Odpoveď Poľska na seba nenechala dlho čakať

Poľsko však dlho s odpoveďou nezaháľalo. Podľa denníka Euronews tamojší minister zahraničných vecí Radek Sikorski vyzval NATO, aby modernizovalo svoju armádu. Údajne, ak to urobí, tak "ruský útok na NATO by sa mal skončiť porážkou Moskvy".

Poľsko, člen NATO a Európskej únie, je na východnom krídle a okrem Ukrajiny má spoločné hranice s Litvou, Ruskom a Bieloruskom. Je kľúčovým centrom pre západné zbrane smerujúce na Ukrajinu.

Tento týždeň Tuska navštívili generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a britský premiér Rishi Sunak. Ten oznámil výrazné zvýšenie vojenskej pomoci Ukrajine a zaviazal svoju krajinu, že do konca desaťročia vynaloží na obranu 2,5 % svojho HDP ročne.

Rusko vyslalo Amerike vojnový odkaz
Ruský veľvyslanec v USA povedal, že osud Ukrajiny je spečatený a Amerika balansuje na pokraji priamej konfrontácie medzi jadrovými mocnosťami. Americký prezident dnes tiež podpísal zákon o pomoci, podľa ktorého budú Ukrajine poskytnuté... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik