Rusko vyslalo Amerike vojnový odkaz
26 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová
Ruský veľvyslanec v USA povedal, že osud Ukrajiny je spečatený a Amerika balansuje na pokraji priamej konfrontácie medzi jadrovými mocnosťami.
Americký prezident dnes tiež podpísal zákon o pomoci, podľa ktorého budú Ukrajine poskytnuté finančné prostriedky v celkovej výške 60,84 miliardy dolárov (22,506 miliardy HUF).
 
Ako uvádza Origo, bolo odhalené, ako chce Zelenskyj ukončiť vojnu, a to má niečo spoločné s balíkom pomoci USA.

"Som vďačný Snemovni reprezentantov Spojených štátov, obom stranám a osobne predsedovi Snemovne reprezentantov Mikeovi Johnsonovi za rozhodnutie udržať históriu na správnej ceste," napísal Zelenskyj na X. Podľa Zelenského schválenie pomoci zabráni šíreniu vojny, zachráni tisíce životov a pomôže ukrajinskému ľudu stať sa silnejším. O niekoľko minút neskôr prezident vo videu povedal, že pomoc pocítia ukrajinskí vojaci na frontovej línii a ocenil úlohu amerických lídrov pri zachovávaní medzinárodného poriadku založeného na pravidlách.

Washington využíva Kyjev ako protiruské baranidlo a o osude Ukrajiny sa rozhodlo s novým americkým balíkom vojenskej pomoci, uviedol ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov.

 

Amerika sa rozhodla ísť do vojny. Postavila sa na stranu zla a podporuje fašizmus. Kvôli svojmu chamtivému a neukojiteľnému vojenskému priemyselnému komplexu obetuje životy obyčajných ľudí. Miestni politici svojím rozhodnutím účinne ukončili celú Ukrajinu, ktorá sa používa ako baranidlo proti Rusku, povedal novinárom.

Diplomat poznamenal, že nový zákon zasadí vážny úder budúcim vyhliadkam rusko-amerických vzťahov. Washington tak balansuje na pokraji priamej konfrontácie medzi jadrovými mocnosťami, domnieva sa Antonov.

Igor Nikulin, vojenský expert a bývalý člen Výboru OSN pre odzbrojenie, povedal, že: "Tento krok USA len predlžuje agóniu kyjevského režimu. Podľa neho tieto zásielky nebudú schopné zmeniť situáciu v zóne špeciálnych operácií," - píše Lenta. 

Andrej Danko spoznal trest za nehodu!
Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) nemôže po januárovej dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke dva roky šoférovať. Zaplatiť musí aj pokutu. Uviedol to v piatok pri upratovaní Dúbravky, do ktorého sa v súvislosti s nehodou dobrovoľne... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik