ABY SA NEZABUDLO! Erik Kaliňák nastavil Zuzane Čaputovej zrkadlo (VIDEO)
23 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Prezidentka je už len maskot! Poslanec NR SR Erik Kaliňák (SMER-SSD) si všíma, že bývalý mainstream pani prezidentke hladká ego a rôznymi oceneniami jej dáva signál, že je to najlepšie z najlepšieho, čo v politike máme. To by ho ako politika netrápilo, veď ľudia vedia svoje. „Ale ako človek, ktorého ľudsky štve pokrytectvo a dvojitý meter vám chcem ešte pred tým slávnostným zvukom fanfár po menovaní nového prezidenta nastaviť zrkadlo,“ hovorí Kaliňák na úvod svojho videa.

Erik Kaliňák vo svojom videu konštatuje odmietanie akceptácie výsledku demokratických volieb, ktoré predvádzajú ľudia z voličského okruhu Ivana Korčoka. Podľa poslanca sa však prezidentka mala zastať napríklad Dominiky Cibulkovej, či Attilu Végha. Veď napokon pred piatimi rokmi sa prihovárala aj maďarsky hovoriacim voličom. Lenže pred piatimi rokmi chcela byť prezidentka všetkých občanov, no teraz je už len „maskotom“, ktorý vie pekne rozprávať. Kaliňák neobišiel ani kontroverznú iniciatívu Munícia pre Ukrajinu, ktorú prezidentka podporila.

Neuniesli prehru

Kaliňák si myslí, že časť politického spektra, do ktorého sa radí aj prezidentka, neuniesla prehru v prezidentských voľbách a uchyľuje sa k praktikám, ktoré sú ďaleko od demokracie.

„Teraz nemám na mysli ani hysterické výlevy Korčokových voličov, ani absurdné propagovanie antidepresív a upokojovákov a ani verbálne, či až fyzické konflikty medzi občanmi, ktoré ste na konci dňa vo všeobecnosti aj odsúdili. Mám na mysli systematické karhanie, útočenie a trestanie osôb, ktoré sa rozhodli absolútne demokraticky, slobodne a bez akéhokoľvek urážania iných, vyjadriť svoju občiansku podporu inému, než tomu správnemu kandidátovi. Pani Čaputová vy ste zaryto mlčali, keď sa vaša kaviareň navážala do Dominiky Cibulkovej,“ vyčíta Kaliňák prezidentke, ktorá sa pasuje za ochrankyňu žien. Poslanec dokrútkou pripomína  znevažujúce slová tatu Šimečku, ktorý práve o Cibulkovej hovorí, ako o niekom, koho rozumové schopnosti stačia akurát na sledovanie letu loptičky z jednej strany kurtu na druhú.

Slovenskí politici sa lúčia s Fedorom Flašíkom
Slovensko sa dnes zobudilo do smutného rána. Opustil nás Fedor Flašík, ktorý spolupracoval ako "reklamný mág" aj pre mnohé politické subjekty. Na Facebooku sa s ním lúčia aj mnohí politici na čele s jeho bývalou manželkou Monikou... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Nevynechal ani Végha

Kaliňák prezidentke pripomína, že pred piatimi rokmi, keď sa uchádzala o hlasy aj maďarských voličov tvrdila, že bude hájiť aj ich záujma.

„Ako hlava štátu ste neodsúdili, keď bol Attila Végh ekonomicky potrestaný za to, že len využil svoje Ústavou garantované právo a vyjadril svoj politický názor,“ pokračuje Erik Kaliňák a pripomína, že trest by neprišiel, ak by športovec podporil toho „správneho“ kandidáta.

„Na konci vášho mandátu mlčíte, keď sú terčom urážok komentátora SME, podľa ktorého a teraz citujem: po 30 rokoch zásadného podielu na slovenskej slobode a demokracii, naši Maďari prišli o rozum a v týchto volieb totálne zlyhali,“ uzatvára Kaliňák citát Petra Schutza.

Chcela, no nebola

Kaliňák prezidentke vyčíta, že hoci na začiatku svojho mandátu hovorila, že chce byť prezidentkou všetkých, no na jeho konci je len maskot, ktorý veľmi rád rozpráva o slušnosti, no morálnou autoritou už nie je.

Munícia pre Ukrajinu

„Naozaj neexistuje trefnejšia bodka za vašim masko... pardon, prezidentovaním ako poslušná podpora iniciatívy Munícia pre Ukrajinu, ktorá v rozpore s výsledkami volieb povýšenecky tvrdí, že postoj vlády nereprezentuje väčšinu občanov a bohorovne deklarujú, že len tí, čo im pošlú peniaze sú na správnej strane dejín. Na rozdiel od zlej proruskej vlády. Pani čaputová, aby sme sa rozumeli. Na rozdiel od liberálnych médií vám ja neberiem právo na váš názor, ale ak ste chceli byť niekto, morálna autorita,  či dokonca prezidentka všetkých a nielen maskot moralizujúcich pokrytcov, tak ste mali okrem súhlasu s myšlienkou tejto iniciatívy, vyjadriť aj ostrý nesúhlas s jej prevedením,“ myslí si Erik Kaliňák s tým, že pre „slušnoľudí“ je typické, že len oni majú pravdu a všetci ostatní sú dezorientovaní a musia byť verejne potrestaní, pričom vo videu Kaliňák hovorí o tričku s vulgárnym nápisom a gestom voči premiérovi.

„Presne toto je tá nedemokratická mentalita, ktorej do poslednej chvíle drukujete a ktorá vám za pár týždňov vystavíte najväčšie oslavy. Užite si ich,“uzatvára Kaliňák.

Štubniak trefne: EÚ nás drží za... Chlapi vedia, že vtedy treba byť veľmi opatrný (VIDEO)
Máme sa na čo tešiť. Juraj Štubniak, ako kandidát do eurovolieb na kandidačnej listine strany Zdravý rozum ešte chystá pár zaujímavých rozhovorov. Tie nám možno ukážu, koho voliť. Štubniak okrem toho svojho zrejme nepovie konkrétne meno, ale v... Čítať ďalej
23 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik