Štubniak trefne: EÚ nás drží za... Chlapi vedia, že vtedy treba byť veľmi opatrný (VIDEO)
23 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Máme sa na čo tešiť. Juraj Štubniak, ako kandidát do eurovolieb na kandidačnej listine strany Zdravý rozum ešte chystá pár zaujímavých rozhovorov. Tie nám možno ukážu, koho voliť. Štubniak okrem toho svojho zrejme nepovie konkrétne meno, ale v rozhovoroch odznejú informácie, ktoré rozsvietia tie povestné žiarovky v našich hlavách. Keď pre nič iné, tak pre toto sa oplatí sledovať Juraja a jeho aktuálne video. Lebo ako hovorí iný, nemenovaný, londýnsky influencer – vedieť je zbraň.

Od práva na hotovosť a londýnskej skúsenosti sa Štubniak vo svojom videu dostáva k náznaku vysvetlenia, prečo je okamžitý odchod z EÚ či eurozóny nereálny. V závere videa prekvapivo konštatuje, že Slováci sú bohatý národ.

Právo na hotovosť

Juraj si pred týždňom vyrazil „za hranice všedných dní“ a v Londýne zistil, že tam sa platí takmer výlučne kartou, prípadne telefónom. „Netuším ako vyzerajú librové bankovky. Je to úžasne pohodlné a to je vec na ktorú nás chcú nachytať. Do metra sa v Londýne nedostanete ak nemáte bezkontaktnú platobnú kartu,“konštatuje Štubniak, ktorý však pripomína právo na hotovosť, ktoré možno budeme nútení z Ústavy stiahnuť.

Digitálne euro však tiež má svoje úskalia. Bude sa napríklad dať zneužiť na „umravnenie“ systému neposlušných ľudí.

„Som toho názoru, že každú tému treba dôkladne preštudovať a informovať bez hystérie, ktorú sa nám tu snažia niektoré hejslovenské eseročky natlačiť. Nič sa neje tak horúce, ako sa to varí. Presvedčiť sme sa mohli o tom už mnoho krát. Lenže ľudia majú obmedzenú pamäť a ich reakcie sú väčšinou emocionálne. Preto to tak vyzerá aj pri volebných urnách,“ myslí si Štubniak.

Foto: jurajstubniak.sk

Euro a internetoví svalovci

Niektorí boli pred rokmi, keď Slovensko vstupovalo do eurozóny nadšení, iní mali aj obavy. Každopádne nám nikto nepovedal, že sme, ako Štubniak hovorí, upísali dušu diablovi a tí, čo na internete hovoria o okamžitom odchode z EÚ nevedia, čo hovoria.

„My nemáme a nebudeme mať nikdy potenciál vystúpiť z EU a ani z eurozóny, to si zapíšte za uši. A jednostranná takáto akcia by pre Slovensko znamenala možno ešte väčšiu pohromu ako pre Ukrajincov nejaká špeciálna operácia. Priemysel aj ekonomiku máme naviazanú na EU, to je čistý fakt, preto samovoľný výstup by sa rovnal samovražde,“ upozorňuje Štubniak s tým, že každá predošlá vláda nás zaviedla do područia EU. Súhlasí aj s tvrdením, že nám zo vstupu do eurozóny plynuli aj výhody, no to už je téma pre ekonómov.

Fašizácia Európy

Štubniak vo svojom videu krátkym exkurzom do ani nie sto rokov do histórie ukazuje paralelu, s akou sa postupne fašizuje Európa. Tak, ako vtedy, aj dnes je čím ďalej, tým viac prípustný len jeden názor, ktorý sa vydáva za neomylnú pravdu.

Bohatí a jednoduchí

O Slovákoch Štubniak vo svojom videu tvrdí, že sú bohatý a jednoduchý národ. Svedčia o tom takmer tri milióny eur na muníciu pre Ukrajinu. Štubniak je však realista - myslí si, že darcovia sú skôr fiktívni a že to funguje skôr tak, že "prepošlem ti, aby si mohol preposlať".

Reprofoto z obrazovky

„Je absolútne kúzelné, že práve títo „chciválkové“ obviňujú vládu, že nechce z našich zásob, ktoré už ani neexistujú, podporovať zabíjanie. Progresívna demencia prerazila ďalšie dno! Ak by to vzal do ruky nejaký šikovný prokurátor, tak by sa z toho mohol vykresať aj nejaký trestný čin. Ale v ohýbaní zákona táto naša terajšia vládna koalícia nevyniká. Ale aj ja cítim, že by mohli byť už konečne viac slušno-rázni,“ hovorí Juraj Štubniak nechápajúc, že herci najskôr robili zbierku na tank, teraz sa zbierajú na muníciu pre Ukrajinu a to všetko pod taktovkou politických mimovládok. Štubniak na záver videa konštatuje, že ho obzvlášť mrzí zneužitie Štefánikovho odkaz na ich militaristické chúťky.

Pamela Záleská služobku za oceánom stihla, doma je to akosi s prácou horšie
Po vlaňajšom napomenutí za "nestíhanie včasného písomného rozhodnutia" sa možno sudkyňa Pamela Záleská dočká aj disciplinárneho konania, avšak v inej veci - píše portál plus7dni.pluska.sk. No zdroj je aj oveľa konkrétnejší. Citovaný zdroj píše o... Čítať ďalej
21 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik