Remišová pokrytecky o pokrytectve, Korčok pokrytecky o mimovládkach, keď pokrytectvo tečie (aj médiami)
21 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Pokrytectvo je pretvárka, falošnosť, farizejstvo. Je to navonok predstieranie cnosti a dobra a súčasne skrývanie svojej skutočnej povahy alebo náklonností. Pokrytec koná alebo sa správa rovnako ako iní ľudia, ktorých súčasne za tieto činy alebo správanie kritizuje. Pri zopár príkladoch pokrytectva z jedinej nedele sa na chvíľku pristavme.

Pokrytec si môže dovoliť dávať "veľké" vyhlásenia už len preto, že je pokrytec. Môže mať krásne reči, no už keď ich vyslovuje, vie, že nič z nich nikdy nesplní a nesplnil, lebo je pokrytec. Pokrytectvo je neresť, ktorá má všetkým ľuďom, okrem jej nositeľa, raz navždy zavrieť ústa.

Remišová pokrytecky o pokrytectve

"Zoznámte sa s dvomi top klamármi a pokrytcami. Už sedem mesiacov majú všetku moc na to, aby svoje rečičky aj splnili. Namiesto toho rozbili čo sa dalo, spravili z krajiny brloh zločincov a občan tankuje za rekordne vysoké ceny..." Píše bývalá ministerka a tuším aj podpredseníčka vlády, tej bývalej, čo zneužívala moc tri roky a nielen sedem mesiacov. O kom, to nebudem zbytočne vypisovať. Býci majú červené súkno a bývalí sektári z OĽaNO, ako aj tí, ktorí sa neskôr pasujú za ľudí, dokonca tých najslušnejších, tí zas majú názorových oponentov. Iba človeka zarazí, z akého morálneho dôvodu sa Remišová pozastavuje nad tým, prečo táto vláda za sedem mesiacov nezasiahla proti cenám benzínu, keď jej vláda to nespravila ani za tri roky. To je priam modelový príklad pokrytectva.

Korčok pokrytecky o mimovládkach

Vycapí si na sieť dojemné fotky o stretnutí so starkými, pridá k tomu pár ani nie teplých, iba takých frázovitých vlažných slov, aby to na záver pokrytecky zaklincoval tým, že "mimovládky majú mimoriadne dôležitú úlohu v spoločnosti" (parafráza) a že by bola škoda ich rušiť. Pritom veľmi dobre vie, že nie charitatívne organizácie a dobročinné neziskovky sú problém, ale problémom sú vládnutia a moci chtivé mimovládky, ktoré svojou každodennou protivládnou aktivitou popierajú svoj samotný názov - "mimovládne organizácie". To je priam modelový príklad pokrytectva. Aj zo strany tých konkrétnych mimovládok.

Slovensko sa zbiera na Ukrajinu

Nie, Slovensko sa na žiadnu Ukrajinu nezbiera. Slovensko nie sú ani Šimečkovci, ani Vášáryovci, ani kadeakí prokorčokovci. Zbierajú sa iba teatrálne a farizejsky tí, ktorí berú ako mimovládky peniaze od štátu, teda od nás všetkých a tie potom vo svojom mene posielajú v zbierke "Slovensko pre Ukrajinu" do vrecák tamojších korupčníkov. Farizejstvo je priam učebnicový prejav pokrytectva. Mimochodom, koľko vyzbierali pre domovy slovenských dôchodcov, pre útulky slovenských opustených zvierat? Naopak! Oni tvrdia, že slovenskí dôchodcovia majú veľa, treba im ubrať a žiadne trináste dôchodky. Už len čakať, kedy začnú posielať peniaze našich starkých dôchodcom na Ukrajinu. Lenže oni a najmä zo svojho nikdy nezačnú.

Keď mafiáni o boji proti mafii točia

Stojí za to pozrieť si priložené video Zoroslava Kollára, v ktorom vysvetľuje, ako fungovalo “obchodovanie” štátu so súkromnými firmami za vlády Matoviča, Kollára a Sulíka. Teda tých, ktorí sa tvária ako Donovia Quijoteovia v boji proti veretným mlynom, pardon, v boji proti mafii. Máte iný a lepší príklad pokrytectva?

Dopustili sme sa hrdelného zločinu - vzali sme im moc v demokratických voľbách

Ich výsledok v politickej praxi doteraz neakceptovalo Progresívne Slovensko, Kresťanským demokratom možno už začína zapínať. Možno a nateraz iba občas možno. Je zbytočné písať o tom, že Matovičovi niekedy niečo dôjde aj z inej hlavy, ako z jeho a že vôľa nadpolovičnej väčšiny voličov je iná ako tá jeho. A to platí aj pre "remišové", "korčokov" a ich služobníkov v médiách. Hra na prázdu stoličku totiž nie je prejavom novinárskej férovosti, ale nanajvýš iba ak zlyhania média, moderátora. Fatálneho, pokryteckého zlyhania. A tu je jeho obraz v praxi.

Nastal čas depokrytectva

Nastal čas nevšímať si pokrytcov či už v politike, alebo v médiách. Nastal čas ignorovať "zástupcov kultúry", ktorí sa išli vyplakať už k aj tak dosť uplakanej Zuzane. Napokon, aj ju budeme už čoskoro môcť celkom legálne a bez povinností, daných protokolom, ignorovať. Pokrytci si nezaslúžia, aby vôbec kedy boli braní na vedomie.

Romana Tabák si podala obhajobu Šimečku (VIDEO)
Hajlujúci poslanec Michal Sabo z Progresívneho Slovenska? Ešte pred mesiacom o tom nikto netušil. Lenže stalo sa a mladý progresívec bol pri tomto geste odfotený a to sa vraj nemalo stať. Nie je ani tak problém že vôbec hajloval, ale že vznikla... Čítať ďalej
21 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni