Rozchod po 30 rokoch? Nič nečakané, tvrdia české médiá (GALÉRIA)
22 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Ako blesk z jasného neba? Vlastne vôbec nie. Český expremiér a prezidentský kandidát Andrej Babiš sa rozchádza s manželkou Monikou, s ktorou spolu žili tri desaťročia. Babiš túto skutočnosť oznámil na sociálnej sieti.

Rozchod a prosba o súkromie

„Po tridsiatich spoločných rokoch plných vzostupov, pádov a nezabudnuteľných zážitkov sme sa s Monikou rozhodli, že naše cesty sa teraz rozchádzajú Ako rodičia dvoch úžasných dospelých detí si najviac želáme zachovať rodinnú harmóniu. Ďakujeme za pochopenie a prosíme o súkromie. Naše rodinné putá zostávajú silné, a hoci sa naše osobné cesty menia, naša láska a rešpekt k sebe a našim deťom zostávajú rovnaké,“informoval český expremiér na sociálnej sieti. K statusu pripojil archívnu fotku s manželkou Monikou.

České médiá zaplavila správa o Andrejovi Babišovi. Žiada rešpektovanie súkromia
Predseda hnutia ANO a bývalý premiér Andrej Babiš sa rozchádza so svojou manželkou Monikou. Oznámil to na svojich sociálnych sieťach v piatok popoludní. "Po tridsiatich spoločných rokoch plných vrcholov, pádov a nezabudnuteľných zážitkov sme sa s... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Druhýkrát ženatý

Bývalý premiér má z prvého manželstva dve deti - dcéru a syna, s doterajšou manželkou Monikou (svadbu mali po mnohoročnom spolužití v júli 2017) ďalšie dve - tiež dcéru a syna. Český portál Echo24 uvádza, že Monika Babišová v r. 2017 nominovaná do tzv. rady protektorov dohliadajúcich na správu zverenských fondov. Práve do nich Andrej Babiš vložil svoj niekoľkomiliardový majetok kvôli zákonu o strete záujmov.

Spomienková, ktorú Babiš zavesil k oznamu rozchode s Monikou
Spomienková, ktorú Babiš zavesil k oznamu rozchode s Monikou
Facebook Andrej Babiš
Facebook Andrej Babiš
Babiš si svoju popularitu "upevňuje" aj cez sociálne siete.
Babiš si svoju popularitu "upevňuje" aj cez sociálne siete.
Facebook Andrej Babiš
S deťmi
S deťmi
Facebook Andrej Babiš
Koncoročná rodinná
Koncoročná rodinná
Facebook Andrej Babiš
Spomienková, ktorú Babiš zavesil k oznamu rozchode s Monikou
Babiš si svoju popularitu "upevňuje" aj cez sociálne siete.
S deťmi
Koncoročná rodinná
Pracháč Babiš

Majetok bývalého premiéra podľa časopisu Forbes činí 3,5 miliardy dolárov, je tak siedmym najbohatším Čechom. V medzinárodnom porovnaní sa Babiš po poklese hodnoty majetku o 600 miliónov dolárov prepadol tento rok medziročne o 241 miest na 920. priečku. Šéfovi opozičného hnutia ÁNO plynú cez zverenské fondy príjmy z koncernu Agrofert, ktorý predtým vlastnil priamo, pripomína Echo24.

Pred rokmi ho „ulovila“

"Môj obchodný riaditeľ išiel na školenie a Andrej mu povedal, aby ma vzal so sebou. Lenže sekretárky predtým nikdy na takéto stretnutia nechodili. Všetci boli prekvapení, ale ja som tušila, čo je za tým. Prišla som na tom školení večer k nemu, sadla som si mu na operadlo kresileka, pekne noha cez nohu a spýtala som sa, ako sa má," prezradila, ako ho balila. Potom si sadli k baru a rozprávali sa.

„Vadí mi, že Andreja pohltila politika ešte viac ako predchádzajúca práca a už spolu takmer nie sme. Keď sa vidíme, je často myšlienkami úplne niekde inde. To býva náročné,“ posťažovala si ešte v roku 2022 pre Denik.cz. Zrejme ju nahnevalo aj to, že hoci v roku 2021 sľúbil, že sa stiahne z politiky, neurobil tak.

Nebol to úplne blesk z jasného neba.

Hoci koniec ich vzťahu predseda hnutia ANO Andrej Babiš ohlásil na sociálnych sieťach len v piatok, (19. apríla), česká verejnosť okolo ich vzťahu špekuluje už dlhšie. Český bulvárny časopis Blesk píše, že pár, ktorý sa roky nezdráhal zverejňovať aj fotografie z rodinných stretnutí sa akosi odmlčal. Babišovci napríklad nezdieľali nič, čo by nasvedčovalo že majú spoločnú Veľkú noc a dokonca v tom čase každý odletel do inej zahraničnej destinácie.

MIMORIADNE Fedora Flašíka previezli dnes VO VÁŽNOM STAVE do zahraničia!
Fedora Flašíka, ktorý je na Slovensku známy ako biznismen s prívlastkom mediálny a reklamný mág, dnes podľa informácií portálu Topky.sk premiestnili na žiadosť rodiny z Ružinovskej nemocnice, kde ležal takmer dva týždne v umelom spánku. Na prípad... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Trvá to niekoľko mesiacov

Dôkazom má byť aj to, že Monika už od leta nebýva s Andrejom, ale začala dochádzať do vilovej štvrte v Průhoniciach, kde mala pôvodne stať aj nová rezidencia Babišovcov - tá sa podľa serveru tiež prestala stavať a doteraz nebol dôvod známy.

„Stretávame ju tu od leta pravidelne. Zachádza svojím bentleyom za bránu toho domu. Auto potom vídame, ako parkuje spravidla v krytom státí pri dome,“potvrdil Blesku jeden zo susedov. V dome podľa neho býva aj ich spoločná dcéra Vivien. O tú sa najskôr „delí“ a striedavo s ňou trávia čas. Napríklad v januári ju vzal Babiš do Álp a Monika zasa s Vivien strávila Veľkú noc v Taliansku.

Na verejnosti naposledy na koncerte

Na spoločenskej akcii ich naposledy bolo vidno na galakoncerte Yvety Blanarovičovej, ktorý sa konal v októbri minulého roku. Potom spolu ešte strávili Silvestra v Čápím hniezde, no medzitým, ani potom ich spolu nebolo vídať.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik