Putinova pravá ruka tvrdí, že Západ podpísal rozsudok smrti pre Zelenského
19 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Námestník tajomníka ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev reagoval na sociálnej sieti Telegram na informáciu, že v Poľsku sa pripravuje pokus o atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Zelenskyj chce rozhovory s Putinom, Moskva teraz povedala, čo si o tom myslí.

"Atentát na bossa Banderovcov v Poľsku? Teraz je to naozaj vážne. Drogovo závislý klaun má dôvod na obavy. To môže byť prvý dôkaz, že Západ sa ho rozhodol zlikvidovať. Bojte sa, vy pompézni," Dmitrij Medvedev prirovnal ukrajinského prezidenta k Stepanovi Banderovi, ukrajinskému politickému aktivistovi, ktorý bol ukrajinským nacionalistickým vodcom aktívnym okolo druhej svetovej vojny.

Zelenskyj chce rozhovory s Putinom, Moskva teraz povedala, čo si o tom myslí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj koncom marca prvýkrát počas vojny povedal, že je pripravený rokovať s Vladimirom Putinom skôr, ako ukrajinské ozbrojené sily dosiahnu hranice z roku 1991. Podľa neho bude šéf Kremľa "pripravený na dialóg", keď ukrajinská armáda dosiahne hranice platné v roku 2022.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore okrem iného povedal:

  • Rusko chce rokovať s Ukrajinou, ale povedal, že rozhovory s ukrajinským prezidentom Volodomyrom Zelenským sú "zbytočné z niekoľkých dôvodov".
  • Moskva neplánuje pozastaviť nepriateľské akcie kvôli rozhovorom s tým, že "proces musí napredovať".
  • Švajčiarsko označil za nevhodné na to, aby bolo dejiskom rozhovorov o Ukrajine, pretože alpská konfederácia sa "zmenila z neutrálnej krajiny na otvorene nepriateľskú krajinu".
  • Túžba západných krajín poraziť Rusko "neodráža ani tak bojového ducha, ako skôr agóniu a hystériu".
  • Rusko nezatvára dvere pred Európou, aby diskutovala o eurázijskej bezpečnosti. "Je však jasné, že toto je náš spoločný kláštor a tu sa musíme správať čestne a neprinášať želania Američanov do týchto budúcich stavieb.

VOPRED SA PRIPRAVTE! Až dve veľké BANKY upozorňujú na DLHÉ VÝPADKY základných služieb!
Počas víkendu musíme opäť rátať s tým, že niektoré bankové služby nebudú fungovať. VOPRED SA PRIPRAVTE! Až dve veľké BANKY upozorňujú na DLHÉ VÝPADKY základných služieb! Odstávka jednej z nich začína už v piatok neskoro večer. Ako prvá svoje... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik