Beňová KDH: Vašu krivú politiku nepotrebujeme!
16 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Kresťanskí demokrati „dostali výprask“ najskôr od svojich „otcov zakladateľov“ a pri prezidentských voľbách aj od voličov. Kandidát, ktorého odporúčali voliť je podľa mnohých voličov, ale aj politológov úplne na opačnom konci názorového spektra. Vedenie KDH si zrejme uvedomilo, že niečo treba robiť aj s klesajúcou popularitou – idú totiž európske voľby a  Štefanec, či Lexman chcú byť zvolení aj v ďalšom volebnom období. Obrat si všíma aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SSD). Tá mu však neverí. Pridáva sa aj exminister Draxler.

Na kresťanských demokratov od voličov spustila vlna kritiky, čo vidno aj pod ich príspevkami na sociálnych sieťach – zlizli si to aj za podporu Ivana Korčoka v prezidentských voľbách, ale aj za „záškodnícke“ akcie proti Slovensku v EP, kde sa podpisujú pod listy namierené proti konaniu vlády a žiadajúce o pozastavenie eurofondov.

KDH preto „otáča“ a okrem výzvy vláde, aby nepodporila zapísanie práva na interrupcie do Charty práv EÚ, ich europoslanci nepodporili migračný pakt... Monika Beňová ich aktivitám neverí. Po toľkých zlých krokoch hovorí, že by úplne stačilo, keby nerobili škodu. Juraj Draxler ide ešte ďalej, myslí si, že Smer "rozoberie voličskú základňu" kresťanských demokratov.

To celkom nejde dokopy

Ešte pred dvoma týždňami kresťanskí demokrati hlásali podporu Ivanovi Korčokovi v druhom kole prezidentských volieb. Na víťaznú vlne sa Korčok neviezol a to bol aj pre KDH signál, že volič chce niečo iné. Pred troma dňami preto prišli s výzvou, aby slovenská vláda nepodporila návrh, že by interrupcia bola zaradená medzi  základné práva, teda do Charty práv EÚ.

„KDH vždy stálo a bude stáť na strane ochrany ľudského života. Sme zdesení, že dnes, keď Slovensko, ale aj celá EÚ, čelí mimoriadnym výzvam, sledujeme nezmyselné útoky na túto najvyššiu hodnotu - hodnotu života a slobodu svedomia, myslenia a vierovyznania. Preto vyzývame aj vládu SR, aby toto bezprecedentné konanie jasne odsúdila,“ píše na Facebooku Milan Majerský. KDH tiež nepodporilo migračný pakt a na „domácej“ pôde chce KDH spolupracovať pri riešení situácie s medveďmi.

Ódor stále nepochopil...?
Parlamentné voľby - opozícia fiasko. Prezidentské voľby - opozícia fiasko. Opozícia dvakrát za sebou prehrala voľby. Od občanov dostali jednoznačné vysvedčenie. Áno, Ľudovít Ódor (PS) to stále zjavne nepochopil. Vo svojom statuse na Facebooku stále... Čítať ďalej
16 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Krivá politika

„Od volieb do NR SR ktoré prehrali nič iné nerobia, len vypisujú listy komisárom a či už v pléne EP alebo na zasadnutí výborov jediné čo ich zaujíma je, nie či ale kedy Slovensku Európska komisia “zastaví” čerpanie finanačných príspevkov z EÚ,“kritizuje europoslankyňa Monika Beňová kresťanských demokratov a Progresívne Slovensko.

Zľakli sa ľudí

„Pripomeniem tiež, že to bola najma liberálna iniciatíva M. Šimečku, aby nedodržiavanie Pravidiel právneho štátu bolo “trestané” pozastavením finančných prostriedkov. A tiež, že za rezolúciu proti SR hlasovali poslanci PS a KDH v januári tohto roku. Pre ich politiku je príznačné čím horšie pre slovenskú vládu, tým lepšie. Teraz sa zľakli ľudí, a zrazu sa stavajú do úlohy záchrancov?,“uvažuje pohoršene europoslankyňa, podľa ktorej takúto krivú politiku nepotrebujeme.

Vlastenecké strany z Európy sa zjednocujú. Musíme zastaviť progresívcov!
Predstavitelia hnutia REPUBLIKA sa 12. apríla 2024 zúčastnili veľkej medzinárodnej konferencie vlasteneckých strán v bulharskej Sofii. Cieľom podujatia bolo položiť základy predvolebnej, ale najmä povolebnej spolupráce vlasteneckých strán v... Čítať ďalej
15 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

"Vykostí" Fico KDH?

Ľavicový politik Juraj Draxler „predpovedá“, aký bude vývoj politickej scény na Slovensku. Všimol si totiž jednu drobnú poznámku Roberta Fica, ktorá padla tesne po prezidentských voľbách, že sa chystá „vykostiť“ KDH. V hnutí ju však zaregistrovali a tak aj oni spozorneli a snažia sa aspoň vyzerať patrioticky.

„Fakt je, že postupne zrejme k Smeru začne prechádzať ako časť voličov KDH, tak štruktúr. Ako poslanci, to uvidíme. Dôvodom je to, že dnes aj v danom prostredí rastie znepokojenie z niektorých „ultra moderných" trendov, ktoré vyúsťujú do kultúrnych vojen. A práve Smer sa proti nim vymedzuje veľmi výrazne. Navyše, keďže je to veľká strana, ľahko presvedčí, že je aj prirodzeným garantom hraníc určitej kultúrnej konzervatívnosti,“píše Draxler na Facebooku s tým, že ak k tomu prirátame mechaniku regionálnej politiky, proces „vykostenia“ môže prebehnúť, zvlášť medzi katolíkmi, veľmi rýchlo. To by podľa Draxlera mohlo pomôcť aj ostatným koaličným stranám, ak popracujú na voličoch a členskej základni.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik