Vlastenecké strany z Európy sa zjednocujú. Musíme zastaviť progresívcov!
15 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Predstavitelia hnutia REPUBLIKA sa 12. apríla 2024 zúčastnili veľkej medzinárodnej konferencie vlasteneckých strán v bulharskej Sofii. Cieľom podujatia bolo položiť základy predvolebnej, ale najmä povolebnej spolupráce vlasteneckých strán v novozvolenom Európskom parlamente.

Ako sa na konferencii v Sofii vyjadril predseda hnutia REPUBLIKA Milan Uhrík: "Naším cieľom je vytvoriť v novom Europarlamente silný blok (frakciu) vlasteneckých strán, ktorá už nebude môcť byť ignorovaná, ktorá dokáže zastaviť nezmysly z Bruselu a vrátiť Európe mier, pokoj a prosperitu."

Odstavme spoločne bruselských bláznov

"Len spoločnými silami dokážeme zastaviť bláznov v Bruseli. Vlastenecké strany v Európe sa zaväzujú k spolupráci A hnutie REPUBLIKA je toho súčasťou," napísal Uhrík na sociálnej sieti s tým, že  reči o izolácii sú iba blud. Podotkol, že si všetci uvedomujeme, že progresívcov v Europarlamente zastavíme len vytvorením veľkej vlasteneckej frakcie. Predstavitelia zúčastnených vlasteneckých strán potvrdili svoj zámer spolupracovať na európskej úrovni aj oficiálnym podpisom tzv. Sofijskej deklarácie.

"Preto kategoricky vyhlasujeme, že takto už nemôžeme pokračovať, čelíme hrozbe straty Európy ako takej. My, ktorí si za týmto vyhlásením stojíme, to nedovolíme! Zjednotení vlastenci idú do Eurovolieb," vyhlásil Uhrík.

Video reportáž z medzinárodnej konferencie

SOFIJSKÁ DEKLARÁCIA

Európa je v existenčnej kríze. Hodnoty, na ktorých je európska civilizácia založená, sú ohrozené a spochybňované agresívnymi globalistickými ideológiami. Demokraciu a právo ľudí na sebaurčenie nahrádza diktatúra nikým nevolenej byrokracie, ktorá sa nikomu nezodpovedá. Ekonomickú bezpečnosť ohrozujú záujmy medzinárodných korporácií a finančných inštitúcií. Sloboda slova ustupuje masívnej cenzúre. Na európskom kontinente sa vedie vojna, ktorá ho môže úplne pohltiť – už tretíkrát za posledných 100 rokov.

Európska únia v súčasnej podobe nedokáže poskytovať inštitucionálnu odpoveď na tieto výzvy. Agenda tých, ktorí o sebe tvrdia, že sú jej lídrami, sa zásadne líši od názorov väčšiny občanov. Kríza dôvery v súčasnú EÚ dosiahla alarmujúcu úroveň, ktorá ohrozuje budúcnosť európskej civilizácie. Vedení našimi princípmi sa v nasledujúcom mandáte Európskeho parlamentu zjednocujeme za cieľmi:

  1. Európa musí prestať byť oblasťou, ktorej hospodársky dominujú záujmy nadnárodných korporácií a finančných inštitúcií. Náš kontinent musí byť politickým priestorom vzťahov a spojení medzi rovnocennými a suverénnymi štátmi.
  2. Moc nezodpovednej byrokracie musí byť zastavená. Demokratická moc spočíva na občanoch. Občania, nie bruselskí byrokrati, by mali rozhodovať o tom, ako chcú žiť.
  3. Vojna v Európe musí byť zastavená, a to sa môže stať len prostredníctvom mierových rokovaní. Európa je založená na mieri. A na tomto základe sa krajiny Európy musia stať nezávislým a silným hráčom v medzinárodnej politike.

Nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu sa konajú vo veľmi dôležitom a historickom období. Preto kategoricky vyhlasujeme, že takto už nemôžeme pokračovať, čelíme hrozbe straty Európy ako takej. My, ktorí si za týmto vyhlásením stojíme, to nedovolíme!

Podpísaní zástupcovia strán z krajín EÚ:

🇧🇬 Vazrazhdane (Bulharsko)

🇸🇰 REPUBLIKA (Slovensko)

🇳🇱 Fórum pre Demokraciu (Holandsko)

🇸🇪 Alternatíva pre Švédsko (Švédsko)

🇭🇺 Naša Vlasť (Maďarsko)

🇬🇷 AKKEL (Grécko)

A taktiež zástupcovia strán zo zvyšku Európy:

🇦🇩 Vazrazhdane (Moldavsko)

🇷🇸 Zavetnici (Srbsko)

🇨🇭 MASS-VOLL (Švajčiarsko)

AKO TO ROZPRÁVA? Ostrihoňovej progresívny fanatizmus v praxi
Veronika Cifrová Ostrihoňova je novou posilou PS v eurovoľbách. Jej snaha o rodovo korektný jazyk vyzerá asi takto. Chcú zničiť hodnoty, tradície a do nášho jazyka implementovať svoje progresívne nápady. Nech sa páči. Lívia Pavlíková z hnutia... Čítať ďalej
14 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik