Uhrík varuje: ŠIALENÝ MIGRAČNÝ PAKT ZMENÍ EURÓPU NA AFRIKU! (VIDEO)
10 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Šialený migračný pakt, ktorý nahrádza povinné migračné kvóty a zmení Európu na Afriku. Obrovská hrozba aj pre Slovensko. Zastavme nezmysly z Bruselu! Prinášame stanovisko europoslanca Milana Uhríka k dnešnému schváleniu Migračného paktu v Európskom parlamente.

„Dnešné schválenie nového Migračného paktu je doslova priamym útokom proti európskemu obyvateľstvu. Europoslanci, ktorí hlasovali za uvoľnenie imigračnej politiky schválili doslova pozvánku pre ďalšie milióny Afričanov do Európy. Zradili Európanov, zradili Európu!" Hovorí Uhrík.

Z legislatívneho balíčka tzv. nového Migračného paktu považuje Republika za neakceptovateľné najmä to, že:

  • Štáty budú povinné poskytovať migrantom zadarmo právnu pomoc a tlmočníkov.
  • Zavedenie premlčacej doby na trestné činy terorizmu, po prekročení ktorej bude môcť byť udelený azyl aj bývalým teroristom.
  • Imigrant má právo získať azyl aj v nie prvej bezpečnej krajine.
  • Štáty budú povinné poskytovať bývanie a denný príjem na zabezpečenie slobodného pohybu imigrantov:
  • Žiadateľom by sa mali vo všetkých prípadoch v rámci materiálnych prijímacích podmienok v každom prípade poskytnúť denné dávky, aby sa im umožnila určitá minimálna miera samostatnosti v každodennom živote.
  • Rodinní príslušníci imigranta sú vzhľadom na „právo na zlúčenie" definovaní príliš široko, čo povedie k lavínovému efektu migrácie do Európy.
  • Udelenie zvláštneho statusu tzv. "záchranným operáciám a vylodeniam" pre ľahší vstup takto zachytených imigrantov do azylového konania.
  • Zmenu v systéme návratov tak, aby navrátenie imigrantov bolo čo najťažšie. Obzvlášť tzv. migrantov „bez štátnej príslušnosti", t.j. osôb, ktoré zahodili osobné doklady pred nelegálnym prekročením európskych hraníc.
  • Poskytovanie falošných dokladov či uvádzanie klamlivých údajov pri azylovom procese nemá byť dôvodom na vyhostenie imigranta.

Zriadenie osobitného európskeho Úradu pre presídľovanie. Utečencov vraj štáty prijímajú z hľadiska procesu príliš zložito, pomaly a málo. Základom presídľovania ako trvalého riešenia má byť skutočnosť, že prijímajúce štáty majú presídleným osobám poskytnúť trvalý pobyt. V záujme vyváženia týchto dvoch cieľov sa navrhuje, aby členské štáty naďalej poberali sumu 6 000 EUR za presídlenú osobu, ktorú im poskytne AMIF.

Ani dane platiaci občania EÚ nemajú možnosť benefitov, ktorú nariadenie priznáva nelegálne vstupujúcim imigrantom.

Europoslanec Milan Uhrík upozornil na riziká nového Migračného paktu aj v diskusnej relácii na JOJ24 vysielanej priamo z Bruselu. 

ZEMETRASENIE V OPOZÍCII! Jaro Naď proti sebe POŠTVAL SASKU (VIDEO)
Bolo im to treba? Ľudí po celom Slovensku pobúrili bilbordy, ktorých zadávateľom je strana Demokrati. Tí si ich objednali 99 a mali informovať v dvoch „etapách“, vypálilo to však úplne inak, ako naďovci predpokladali. Proti ich nepodareným... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik