ZEMETRASENIE V OPOZÍCII! Jaro Naď proti sebe POŠTVAL SASKU (VIDEO)
10 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Bolo im to treba? Ľudí po celom Slovensku pobúrili bilbordy, ktorých zadávateľom je strana Demokrati. Tí si ich objednali 99 a mali informovať v dvoch „etapách“, vypálilo to však úplne inak, ako naďovci predpokladali. Proti ich nepodareným bilbordom sa ohradilo nie len OZ (Občianske združenie) Mier Ukrajine, ale aj predseda opozičnej strany SaS Branislav Grőhling.

O nápravu žiada OZ Mier Ukrajine, no Jaroslav Naď (Demokrati) sa bráni tým, že takýto vstup do kampane pred eurovoľbami vysvetlili aj ukrajinskej komunite. Na bilbordy sa s nevôľou pozerá aj predseda SaS, s ktorou boli Demokrati ešte ako súčasť OĽaNO v koalícii. Tiež je tu otázka, kde vzala na finančne nákladné bilbordy strana, ktorá nedostala ani cent za voľby a bola na pokraji bankrotu.

OZ žiada o nápravu

OZ Mier Ukrajine verejne požiadalo zadávateľa, aby bilbordy stiahol a aby v tejto aktivite nepokračoval. Predmetný billboard bol následne prelepený, avšak podľa aktuálnych fotografií je zrejmé, že zadávateľ v obdobnej kampani pokračuje, keď sa na Slovensku v týchto dňoch objavili billboardy s textami Bez Ruska neprežijeme a EÚ a NATO nepotrebujeme.

„Preto opätovne a dôrazne žiadame stranu Demokrati o okamžité zastavenie kampane, ktorú považujeme za nevhodnú, neetickú a tiež za hlbokú urážku všetkých, ktorí boli a stále sú ohrozovaní ruskou agresiou na Ukrajine,“ žiada opakovane OZ. Za zmienku stojí fakt, že v tomto OZ pôsobia aj ženy, ktoré v minuloročných voľbách za Demokratov kandidovali do parlamentu: Viera Dubačová, Andrea Cocherová či Lucia Štasselová.

ŠKANDALÓZNE BILBORDY? Primitivizmus "Demokratov" prekáža už aj Ukrajincom na Slovensku
Toto naši "Demokrati" už asi naozaj s hlúposťou predávkovali. Zadali si rozmiestnenie veľkoplošných pútačov po slovenských mestách, fb stránka Mier Ukrajine informuje o ich výskyte v Trnave. Zastavte neetickú kampaň - volá cez sociálnu sieť... Čítať ďalej
09 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Bilbordy pribúdajú

 „Jediným riešením nevydarenej kampane je okamžitá zmena textu, ktorý môže eskalovať nenávisť voči Ukrajinkám a Ukrajincom,“vyzvali stranu verejne na sociálnej sieti. Argumentujú tým, že „text je hlbokou urážkou všetkých, ktorí boli a stále sú ohrozovaní ruskou agresiou na Ukrajine“. Výzvu podporilo a bilbordy pobúrilo množstvo ľudí.

Zdroj: FB Mier Ukrajine | Billboardy zadávateľa - Demokratov

Nechceli nikoho nahnevať

Líder Demokratov Jaroslav Naď tvrdí, že zámerom kampane bolo nahnevať ľudí. Vraj hneď po druhom kole prezidentských volieb po Slovensku vylepili 99 bilboardov, ktoré budú niekoľko dní prelepené tak, aby z nich bolo jasné, že Slovensko potrebuje Európsku úniu a NATO, chce pomáhať Ukrajine.

Je to kampaň do eurovolieb

Biele rukavičky a kravaty musia ísť preč, Je na čase natiahnuť si boxerské rukavice a so zlom bojovať,"vyzýva aj ďalšie opozičné strany bývalý minister obrany. Naď sa ohradil, že kampaň bola prediskutovaná s ukrajinskou komunitou. Mali pochopiť, o čo Demokratom ide. Zdá sa však, že tých „nechápavých“ je viac. Patrí medzi nich aj novozvolený predseda SaS.

Strieľajú nás do nôh

„V tomto čase takéto niečo považujem za nebezpečné, nezodpovedné a neetické. Ešte pred pár dňami sa Demokrati hrdo hlásili k Ivanovi Korčokovi. Teraz v snahe zaujať zašli do extrému a strelili do nohy seba aj celé Slovensko,“hnevá sa Gröhling a podotýka, že ľudia si zapamätajú prvé „posolstvo“. To, čo príde po ňom už tak intenzívne neregistrujú. V Hegerovi či Naďovi sa mal ich proeurópsky duch ozývať pri nákupe Sputnika. Ak to neurobil vtedy, mohol by sa teraz. „Alebo nech sa ozve pud sebazáchovy. Alebo iba zdravý rozum.“

Blaha sa dobre baví: NAĎ KONEČNE POCHOPIL, ŽE BEZ RUSKA TO NEJDE
Od smiechu sa neviem nadýchnuť! Slniečkari sa hádžu o zem kvôli billboardom, kde sa píše, že Bez Ruska neprežijeme. A bum, odrazu vyšlo najavo, že billboardy dali vyvesiť Naďovi Demokrati. Na nevydarenom vtipe sa dobre zabáva podpredseda parlamentu... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Za voľby nedostali a bilbordy nie sú lacný špás

Jaroslav Naď od ľudí vo svojom vysielaní pravidelne pýta peniaze na chod strany. Dlhy za jesenné voľby už vraj majú splatené, no stále sú tu pochybnosti, kde vzali na drahú bilbordovú kampaň, keďže žijú len z peňazí podporovateľov. Upozorňuje na to na Facebooku aj Transparency International Slovensko (TIS).

„Stále ešte nesplatili záväzky z nedávnej neúspešnej kampane v parlamentných voľbách 2023, kedy sa im, nielenže nepodarilo dostať do parlamentu, ale ani získať nárok na štátne financovanie. Dlhy sú stále v rádoch státisícov eur, mimoparlamentá strana popritom zháňa peniaze na novú kampaň," vyratúva TIS.

Na pokraji bankrotu

Keď sa predsedom stal Naď, podarilo sa mu dohodnúť odpustenie pôžičiek a posunúť splatnosť ďalších až na koniec roka 2027, prípadne, ako dodáva TIS až za prvé úspešné parlamentné voľby. Aj tak tento rok musí splatiť cca 160-tisíc eur.

„Kým v minulom roku strana zverejňovala darcov a veriteľov na svojej webovej stránke, tento rok od tejto dobrej praxe upustila. Nie je tak jasné, akým spôsobom sa jej darí splácať dlhy, ani to, kde zobrala necelých stotisíc, ktoré vložila na transparentný účet k eurokampani. Tu však prúdia už aj drobné dary sympatizantov strany, zatiaľ v objeme 5-tisíc eur,“ informuje TIS.

POZOR! V okolí Trebišova budú MANÉVRE
Ozbrojené sily (OS) SR upozorňujú na presun tankov Leopard 2A4 do výcvikového priestoru. Predbežne je plánovaný na štvrtok (11. 4.) na trase Trebišov - Nový Ruskov - Sečovce - Zbehňov - Malé Ozorovce - Veľké Ozorovce. Aktivita je súčasťou skúšok... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik