Jozef Banáš k predvolebnej kampani: TAKTO TO VYZERAŤ NEMÁ! (VIDEO)
31 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Predvolebné dianie pred druhým kolom prezidentských volieb sleduje aj spisovateľ a bývalý diplomat Jozef Banáš. A to, čo vidí, sa mu nepozdáva. V najnovšom videu na Facebooku dal nie len obom kandidátom, ale všeobecne politickým lídrom radu, čoho by sa pri svojej práci mali pridržiavať.

Duely kandidátov by podľa neho nemali byť plné osočovania, ale mal by sa každý z nich snažiť protivníka získať na svoju stranu. To sa dá vlastným príkladom a Banáš uvádza historku z Baťovho života, ktorá vysvetľuje, prečo bol taký populárny, hoci bol jeden z najbohatších ľudí v krajine. A Banáš doplnil aj to, akého prezidenta by si prial on.

Takto to vyzerať nemá!

„Sledujem debaty prezidentských kandidátov a som z nich trochu smutný. Sú plné osočovania, snahy ponížiť protivníka namiesto toho, aby sa ho snažili získať. Pretože v tom je veľkosť politika,“ prezentuje svoj názor Jozef Banáš.

O bezočivosti bezočivých
Bezočivosť je impertinencia. Dobre, po našom ide o urážlivú nemiestnu smelosť, drzú opovážlivosť, hrubosť, trúfalosť či dotieravosť, ale aj priamu drzosť. To sú synonymá, ktoré slovník priradil k výrazu bezočivosť. A autor názoru ich priraďuje k... Čítať ďalej
30 | 03 | 2024 | Ivan Brožík

Ako získať protivníka

Mnoho ľudí si položí otázku, ako sa to dá, keď je celá spoločnosť nie že rozdelená, ale doslova rozbitá. Aj na to má Banáš odpoveď – osobným príkladom.

„Veľký podnikateľ Tomáš Baťa prišiel raz do predajne topánok a keď zistil, že tam jeho topánky nie sú, tak namiesto toho, aby urobil cirkus a zvozil vedúceho, tak mu povedal – urobím vám poriadok v tom vašom sklade, lebo tie moje topánky sa tam nezmestia,“ ponúka Banáš príklad, ako jednal v tom čase druhý najbohatší človek v Česko-Slovensku. A dopĺňa, že práve preto si ho ľudia vážili a mohol byť dobrým lídrom.

Rob, čo chceš, aby robili druhí

„Líder ide osobným príkladom. Ja nepotrebujem prezidenta, ktorý keď hovorí o zdravotníctve, alebo o zdraví, tak rozpráva o tom, že koľko postaví nemocníc, ale o tom, koľko postaví športovísk a sám sa na tie športoviská ako prvý postaví a pôjde nám príkladom,“dopĺňa Banáš.

No a keď podľa neho niekto hovorí o kultúre, tak bude prvý, kto bude mať kultivované a kultúrne správanie. Dobrý líder sa podľa Banáša nebude snažiť biť so svojim protivníkom.

Akého prezidenta teda chce Banáš?

„Ja chcem prezidenta, ktorý pôjde príkladom. Ktorý ma nebude získavať slovami, ale činmi,“ uzatvára Banáš.

Kresťania na celom svete slávia pamiatku zmŕtvychvstania Ježiša Krista
Pamiatku zmŕtvychvstania Ježiša Krista, ktorá je základom kresťanskej viery, slávia v nedeľu kresťania na Slovensku i vo svete. Veľkonočná nedeľa nazývaná aj Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania je vyvrcholením najväčších kresťanských sviatkov... Čítať ďalej
31 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik