Oklamaní Rómovia Matovičovi: Dostali ste za voľby, tak sa deľte
04 | 03 | 2024 I Eka Balašková

Zdá sa, že téma „Matovičových volebných 500-euroviek“ upadla do zabudnutia. Nie je to však tak. Rómovia sú nahnevaní a Únia Rómov Slovenska voči Matovičovmu hnutiu OĽaNO podniklo aj právne kroky. Rómski poslanci z hnutia však odpovedali podobne – podali trestné oznámenie za „krivé obvinenie“.

Rómovia sa bývalým hnutím OĽaNO cítia oklamaní, podali preto trestné oznámenie, na ktoré reagovali okrem iného aj tlačovou besedou v Jarovniciach rómski poslanci z hnutia. Celá situácia rozdeľuje rómske komunity a predseda Únie Rómov Slovenska František Tanko dokonca hovorí o vyhrážkach. Rómovia vedia, koľko hnutie „zarobilo“ na voľbách, teda aj na ich hlasoch, očakávajú preto, že sa s nimi podelí.

Oklamaní Rómovia

Pár dní po voľbách sa téma päťstoviek za účasť vo voľbách vytratila, no Únia Rómov podala v tejto súvislosti trestné oznámenie. Vyzvali matovičovcov, aby svoj sľub dodržali, pretože podľa predsedu Františka Tanka boli Rómovia oklamaní.

Facebook / Únia Rómov Slovenska

Hnutie Slovensko cez Lukáša Buža, či Petra Polláka (poslanci za Matovičovo hnutie) v polovici decembra na tlačovej konferencii v Jarovniciach informovali o trestnom oznámení za krivé obvinenie, čo rozdelilo aj samotné občianske združenie.

VYZNANIE IGORA MATOVIČA: VYŤAHUJE RÓMSKU KARTU!
Zdá sa, že Igor Matovič rozbehol prezidentskú kampaň. Rovno v dedine, kde sú podľa neho z 3300 ľudí iba dvaja gadžovia. Matovič sa dušuje, že nikto mu 500 eur nepripomínal a všetci sľubovali, že budú za prezidenta voliť jeho. O skúsenosti v... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Oklamali najbiednejších

„S údivom sledujeme aktivity  „akože“ rómskych poslancov Pollákovcov za OĽANO ako neustále a systematicky obhajujú nemorálne konanie Matoviča spojené so sľubom 500 Eur za hlasy vo voľbách do NR SR v roku 2023. Keby sa nejednalo o tému, ktorá negatívne ovplyvnila tých najbiednejších ľudí tak by sme sa mohli len zasmiať,“ uvádza Únia Rómov.

Zastieracie manévre

„Toto trestné oznámenie bolo reakciou Pollákovcov z OĽANO na nami podané trestné oznámenie. Vnímame ho len ako zastierací manéver z ich strany, nakoľko konanie Únie Rómov na Slovensku a Františka Tanka v žiadnom prípade nezakladá skutkovú podstatu trestného činu ohovárania. Naše tvrdenia o volebnej korupcii Matoviča a Pollákovcov vychádzajú len z vyhlásení ich samých a z verejne dostupných výstupov médii,“ píše Tanko vo vyjadrení.

Tanko tvrdí, že zo strany OĽaNO čelí vyhrážkam a ohováraniu. Predseda rómskej organizácie preto považuje za zjavný charakter organizovanej skupiny. Konzultácia s právnym zástupcom priniesla prípravu ďalších právnych krokov.

Nech sa podelí

Únia Rómov vyčíslila, že za voľby v r. 2020 a 2023 hnutie získalo cez 30 miliónov eur.

Facebook / Timea EtheyKatz

„Má ich aj vďaka tisíckam rómskych hlasov. V ostatných voľbách by sa ani nedostal do parlamentu, keby neoklamal svojich rómskych voličov. Matovič vládne týmto peniazom, OĽaNO je strana pár ľudí, nemá skoro žiadne náklady na činnosť tak nech sa rozdelí z týchto peňazí,“ žiada občianske združenie.

On je opitý? Heger bol úplne MIMO (VIDEO)
Bývalý premiér Eduard Heger sa opätovne prihlásil prostredníctvom sociálnej siete. Rozumieme, že táto "politická mŕtvola" už nikoho nezaujíma, avšak pokladáme za dôležité pripomenúť, kto nám tu vládol a rozosieval nenávisť a klamstvá. Heger vo... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik