Hokejista Hašek burcuje, ale rublíky mu nesmrdia...
03 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Top hokejový brankár Dominik Hašek trvá na tvrdom prístupe k ruským športovcom. Povedal to v relácii Impulzy Jána Benešovského, keď potvrdil, že je proti tomu, aby ruskí hokejisti nastúpili v plánovanom októbrovom zápase NHL v Prahe.

„Mám v tomto jasný názor na ruských športovcov všeobecne, na ich zapojenie do verejných akcií a samozrejme do toho patrí ako hokej, tak NHL, preto som kontaktoval vedenie,“ uviedol v prvom rade biznismen až potom športovec Hašek. Meradlom veci je podľa jeho vyjadrení fakt, že by sa počas štartu NHL pre budúcu sezónu v Prahe ukázali tiež ruskí hokejisti. S tým športový „Všehomír“ nesúhlasí. Asi si myslí, že sa kvôli nemu zrúti svet.

„Budem rád, keď tu ten zápas bude, ale bez ruských hokejistov,“ kalkuluje naduto Hašek. „Keby mali nastúpiť, urobím všetko preto, aby sa tu ten zápas nehral, pretože to je neskutočná reklama pre ruský štát a ich činy,“ fabuluje populisticky bývalá hokejová hviezda. Dodal, že by to bola „neúcta voči Ukrajine a tamojším obyvateľom.

Hašek zalepí fanúšikom športu oči aj uši. Aký to demokrat...

„Pokiaľ by aj potom platilo rozhodnutie, že by ruskí hráči mali nastúpiť, čo dúfam, že sa nestane, tak by som urobil všetko, čo by bolo v mojich silách, aby bola reklama na zápas čo najmenšia...“ prehodnocuje Hašek. „To znamená, aby ľudia zápas ignorovali, nepozerali by sa naň, alebo ignorovali ruských hráčov,“ podotkol. Ako by bol niečoho takého absurdného schopný, nepovedal.

Žiadne aktívne kroky „zatiaľ“ nepodnikol, vzhľadom na to, že nevie, ako bude pražský štart vyzerať. Ale rečí má na rozdávanie

„Zatiaľ nič nerobím. Neviem, aké bude rozhodnutie NHL. Až to budem vedieť, v ďalších mesiacoch, zachovám sa podľa toho. Povedal som svoj názor a zatiaľ čakám, ako to bude vyzerať,“ komentoval svoju „aktivitu“ v rozhlasovom vysielaní. Haška kvôli v Rusku zarobeným peniazom kritizoval napríklad jeho bývalý spoluhráč zo Spartaku Moskva Nikita Ščitov. Jeho argumenty famózny brankár nevychytal. Na poznámky hokejistov z KHL a ruských hokejových hráčov hrajúcich v NHL reagoval podráždene.

„Predsa som hral v Spartaku Moskva „iba jeden rok“ a nepamätám si presne všetkých hráčov, tváre áno, ale nie mená. A bojovali sme za Spartak. Ja som nepochopil, prečo by mal niekto vracať peniaze, keď sa snažil naplniť zmluvu podľa toho, ako by bola podpísaná,“ povedal päťdesiatsedemročný športovec, bývalý brankár Detroit Red Wings alebo Tesly Pardubice. Jeho „argumenty“ v konečnom dôsledku vyzerajú smiešne, trápne a plano. Antirusáci a fanatici hokeja mu to však istotne prepáčia.

Ironické reakcie si však ruskí hokejisti neodpustili:

„Pamätáte si ako ho na olympiáde v Nagane tvrdou ranou do helmy trafil Valerij Kamenskij, až mu kus helmy odpadol? Zjavne ho to poznamenalo...“ vysmial ho Niktita Ščitov.

„Pokiaľ Hašek šíri takéto reči, mal by vrátiť všetky peniaze, ktoré v Spartaku Moskva zarobil,“ poznamenal Ščitov záverom.

Hašekovi však ruské rublíky nesmrdia. Jeho pacifistické politikárčenie v športe si ale neodpustí. Aké transparentné...

Drahý Dominik, "na koho to hraješ“?
Úroveň intelektu ostrieľaných národných hrdinov s primrznutými mozgovými závitmi je všeobecne známa. Jedným zo „žiarivých“ prípadov je aj brankárska legenda Dominik Hašek. Dominátor možno nedostal veľa gólov, ale jeho postoje a vyjadrenia ako keby... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok