Voliť Korčoka? Určite nie! Draxler vysvetlil prečo
29 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Bývalý minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler vo svojom poslednom príspevku na sociálnej sieti uviedol dôvody, prečo by sme svoj hlas v prezidentských voľbách nemali dať Ivanovi Korčokovi.

Jeho názor prinášame v plnom znení

"Medzi bežnými ľuďmi sa to až tak nevie, ale v bratislavských politických kruhoch panuje ohľadom prezidentskej kandidatúry Ivana Korčoka zmes rozpakov a pobavenia.

Roky totiž patril medzi protežantov druhej strany, Smeru. On nebol štandardným diplomatom. Bol veľvyslancom v Bruseli a v USA, aj štátnym tajomníkom. Všetko posty, kde sa vyžadovala vysoká úroveň politickej dôvery, všetko posty, kam ho nominoval Smer. A on to v danom čase aj dával sebavedomo najavo, ako si mnohí dnes so spomínaným pobavením vybavujú.

ALE nikdy nedosiahol vyššie ako práve na post toho štátneho tajomníka. A tak bez problémov prijal funkciu ministra zahraničia vo vláde Igora Matoviča.

A nakoniec, keďže opozícia nemala vhodného kandidáta, dokonca na pretendenta na najvyšší post v štáte.

Čo mňa osobne na tom vyrušuje je to, že sa zároveň za jeho chrbtom začali zjavovať vyslanci rôznych záujmových kruhov mimo územia Slovenskej republiky.

A on im svoju lojalitu preukazuje, podporou tej najmilitaristickejšej politiky. V nedávnom rozhovore v Refresheri išiel tak ďaleko, že dokonca označil vyvraždenie 29 tisíc civilov, v rámci nich tisicok žien a maloletých detí, za, citujem, "legitímne".

Pripomeniem, ide o najväčšie cielené vraždenie civilného obyvateľstva prinajmenšom od vojny vo Vietname. Iste, veľa mŕtvych bolo v Iraku, Afganistane či inde, ale ako "collateral damage", išlo "len" o nezáujem o civilistov, nie o cielené vyhladzovanie.

A podobne mu neprekážajú aj ďalšie konflikty, vrátane toho v Juhoslávii.

Ak mne bol kandidát Korčok doteraz relatívne ľahostajný, toto ma, priznám sa, už naozaj nahnevalo.

A práve podpora istej politiky istých klík je zjavne cieľom jeho kandidatúry, so Slovenskom ako takým, s jeho regiónmi, bežnými ľuďmi, on v podstate toho v živote veľa spoločného nemal.

Do podoby aspoň trochu "ľudového" kandidáta ho prerábajú až teraz.

Dúfam, že na to národ neskočí." Napísal exminister Juraj Draxler na sociálnej sieti.

ROZTRASENÝ IVAN KORČOK má nervy v kýbli. A to ešte ani nezačal úradovať...
Ivan Korčok sa oprel do prezidentskej kampane Petra Pellegriniho. Nezabudol pripomenúť, tak ako tradične, že jeho najväčší súper „otáľal“ s oznámením svojej kandidatúry na post prezidenta. Hrýzol si nedočkavosťou nechty, pretože dúfal, že do súťaže... Čítať ďalej
28 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.