V RTVS bude HORÚCO! Padajú prvé návrhy a tvrdé verdikty
26 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Po smiechu prichádza plač a novinári si vypočuli prvé verdikty!Ľuboš Blaha dostáva bez prestávky správy od nasrdených divákov, že je nutné čo najskôr vyriešiť situáciu vo „verejnoprávnom“ médiu RTVS. Zastáva rovnaký názor, pretože mu zostáva hlava stáť nad tým, čo sa v tomto „objektívnom“ médiu deje. Konanie a tvorbu RTVS nazval jedným slovom – žumpa. Lukáš Machala, generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry Slovenskej republiky sa k situácii v RTVS vyjadril rovnako kriticky.

„Celebritka“ a protežovaná Sajfova konkubína Veronika Cifrová Ostrihoňová sa netají okatou slniečkarskou propagandou. Robila kampaň PS-ku za peniaze daňových poplatníkov. Ľuboš Blaha skonštatoval detto o Havranovi a pýta sa, prečo by mal občan platiť komentátora SME, ktorý do diskusií zásadne pozýva iba ľudí, ktorí majú ten istý názor ako on sám. I v absolutistickej monarchii formátu Saudská Arábia existuje vyváženosť textov v debate o Koráne.

„Relácia O 5 minút 12 naplno potvrdila rozklad RTVS. Prepáčte, ale to, čo stvára Jančkárová, je absolútnou hanbou žurnalistiky,“ skonštatoval na sieti TG Blaha s pobúrením. „Splašeného a nenávistného Krúpu tam nechá skákať do reči, nadbieha mu, úlisne ho necháva rozprávať bohapusté klamstvá a Tibora Gašpara prerušuje po každom druhom slove.“

Blaha definoval Jančkárovej otázky ako sugestívne, čomu sa majú vyvarovať študenti prvých ročníkov žurnalistiky. Okatá nenávisť voči koalícii, zaujatosť, profesionálne odflinkaná práca a diletantstvo sú čistou moderátorskou zúfalosťou.

Pročkovo moderovanie relácie by dopadlo rovnako. Ak nie lepšie...

„Keby reláciu moderoval Pročko, nevyzeralo by to inak. Na to sa nedá pozerať,“ bilancoval Jančkárovej šuplikantstvo Blaha.

Skonštatoval, že Tibor Gašpar „... toho saskárskeho cholerika, ktorý akoby vypadol z dokumentárneho filmu o esesákoch...“ argumentačne rozobral na súčiastky. No Jančkárovej hádzanie polien pod nohy si mohlo „vychutnať“ celé Slovensko. Ak sa na to vôbec mohol niekto pozerať.

Blaha sa vyjadril, že kým bude šuplikantka Jančkárová ďalej moderovať nedeľné politické defilé, nebude si kaziť deň oddychu takýmto zaujatým amatérstvom. Jediným riešením by bolo podľa neho, aby bordel v RTVS niekto upratal. Inak si nezaslúži jej relácia nič iné, iba kolektívny bojkot.

Diletantstvo moderátorov nestojí za reč. Horšie je, ak sú informácie totálne mimo politického kontextu.

„Neriešim, akí sú moderátori RTVS nevzdelaní. Keď včera redaktorka v Slovenskom rozhlase medzi Pobaltské štáty zaradila Moldavsko, skoro mi uletel dekel. To čo je za trapas?“ neodpustil si Ľuboš Blaha „skromnosť“ v prehľade gepolitickej situácie slovenský Che Guevara.

„To, čo predvádza RTVS, všetka tá vojnová propaganda, trápna rusofóbia, podpora opozičných straníckych mítingov, útoky na Smer - to všetko nabralo také extrémne rozmery, že už viac nemôžeme mlčať. Kde je vlastne rozdiel medzi RTVS a Markízou? Kde sa podela verejnoprávnosť? Načo štát platí takýto mediálny hnoj?“ nestíha sa čudovať Blaha.

Pre Slovensko by malo podľa neho byť top prioritou, aby sa do vysielania verejnoprávneho média vrátila práve verejnoprávnosť. Nič viac, iba objektívnosť a nezaujatosť.

Podpredseda parlamentu nič hlúpejšie, ako moderátorov nedeľných diskusií nepozná
Blaha zhrnul výkony moderátorov politických diskusií jednoducho, jasne a na rovinu. Nič hlúpejšie ako moderátorov nedeľných diskusií nepozná. A nejedná sa iba o Richarda Dírera, hoci ten patrí medzi absolútne esá v tejto spravodajskej... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

„Nemám v tejto oblasti žiadne priame kompetencie, ale politicky urobím všetko preto, aby sme túto katastrofálnu situáciu vyriešili čím skôr - už včera bolo neskoro. Nie je predsa možné, aby si fanatickí pravičiari ako Machaj, Jančkárová či Makara uzurpovali verejnoprávny priestor - nech sa pakujú do Denníka N či iných extrémistických plátkov,“ upozornil moderátorskú elitu radikálny Blaha.

Lukáš Machala, generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry Slovenskej republiky sa k situácii v RTVS vyjadril rovnako kriticky.

„V posledných dňoch sa spustila lavína nevôle ohľadom neriešenia problematiky v RTVS. Ak mám uviesť veci na pravú mieru, čo sa týka zmien v RTVS, vieme, ako pôsobí súčasné vedenie a akým brutálnym spôsobom znásilňujú objektivitu najmä spravodajstva, túto problematiku seriózne riešime. Po prvotnej analýze v akom sa RTVS nachádza sme následne prikročili k návrhom legislatívnych zmien, tak aby sme mohli zabezpečiť vyššiu objektivitu najmä čo sa týka spravodajského vysielania. Dôvodom sú komunikáty, ktoré produkuje RTVS majú veľmi ďaleko od verejnoprávnosti,“ vyjadril sa Lukáš Machala.

„Za Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky vám môžem povedať, že máme pripravených niekoľko variant zmeny RTVS. Samozrejme, v programovom vyhlásení vlády sa spomína aj rozdelenie RTVS na Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas. Momentálne však toto rozdelenie nie je na „programe dňa“. V prvom rade sa budeme snažiť reformovať fungovanie RTVS tak, aby sme čím skôr dosiahli cieľ, ktorý sa od nás očakáva a kvôli ktorému boli mnohí volení do NR SR. Chcem vás ubezpečiť, že v najbližších dňoch budeme intenzívne komunikovať s koaličnými partnermi a zverejníme spôsob, akým sa bude reformovať RTVS,“ ubezpečil divákov a poslucháčov Lukáš Machala.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik