Podpredseda parlamentu nič hlúpejšie, ako moderátorov nedeľných diskusií nepozná
11 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Blaha zhrnul výkony moderátorov politických diskusií jednoducho, jasne a na rovinu. Nič hlúpejšie ako moderátorov nedeľných diskusií nepozná. A nejedná sa iba o Richarda Dírera, hoci ten patrí medzi absolútne esá v tejto spravodajskej disciplíne.

„Nejdem teraz komentovať Dírera, ktorý dnes na TA3 prvýkrát po rokoch vo svojom ideologickom okienku nespomenul ani mňa ani Putina. Gratulujem,“ podotkol s istou dávkou irónie. „Ale Jančkárová? Stačilo, že Rišo Takáč iba spomenul Čaputovú, ona začala vzdychať ako po 50-kilometrovom maratóne a hneď ho prerušila...“ okomentoval nepatričné chovanie modrátorky.

Blaha sa pýta, prečo by Richard Takáč nemohol zdôrazniť, že Čaputová celý čas kryje Lipšica a jeho mäsiarov Čurillovcov?

Na skákanie Takáčovi do reči, čo je koniec-koncov typickou črtou väčšiny dnešných „objektívnych“ moderátorov také typické, reagoval podráždene.

Marta Jančkárová z rasy premúdrych vytiahla tému znásilnenia, čo označil sa čistý hyenizmus, pretože vie, že je to zneužívanie opozičných lží. Nadbiehanie opozícii prirovnal k „profesionalite“ prejavu Mareka Makaru.  Iba pripomenul, že to bola práve Jančkárová, ktorá ho kedysi nepustila do rádia a dnes je poskokom pravičiarov.

RTVS, ako verejnoprávna inštitúcia by mala byť čo najnestrannejšou. No podľa Blahu je stelesnenou hanbou slovenskej žurnalistiky.

„Budem tlačiť na to, aby bolo najväčšou prioritou vlády vyriešenie situácie v RTVS – toto nemá s verejnoprávnosťou a nezávislosťou absolútne nič spoločné!“ Varoval voči zaujatosti a amaterizmu Jančkárovej a jej podobných Blaha.

Za osobitne smiešne označil, keď sa Kovačič na Markíze hral na odborníka v práve a klamal celé Slovensko, že Rakúšania či Česi majú vyššie premlčacie lehoty za znásilnenie – majú také isté ako sú v našej novele Trestného zákona. Na adresu Kovačiča pripomenul, že tento samozvaný odborník vyštudoval právo na základe šlendriánskej diplomovky, kde použil dve brožúrky strany SaS, aby obhajoval Kaníkovu dôchodkovú reformu. Podľa Blahu sa takýto pseudoodborník na právnika iba hrá.

„Netuší nič o trestnom práve a bohapusto klame. Ak tu niekto znásilňuje ženy, tak sú to poslanci OĽaNO ako Herák. My naopak ženy chránime,“ zdôraznil Blaha.

Pripomenul i hysteriózne výstupy Matoviča, keď bol posledným politikom, ktorý sa rozplakal, keď hovoril o muche v polievke. Momentálne sa k nemu pridala i trápna Holečková z KDH. Ak tejto farizejke nechutia lehoty aké sú i v okolitých právne pokročilých krajinách ako je Rakúsko, Švédsko či Slovinsko, mala dať pozmeňujúci návrh. Nedala, pozabudla sa ako progresívci s prerátavaním zúčastnených na odvolávaní ministerky kultúry a radšej hrala divadielko ako z telenovely pred kamerami. Tak typické pre KDH, stranu plnú farizejov, nenažrancov, tunelárov a playboyov, medzi ktorých patrí aj jej predseda.

Tomáš Taraba zareagoval racionálne na iracionálne chovanie opozičných poslankýň
„Koalícia nejde iba znižovať tresty za korupcii a ekonomickú trestnú činnosť ale rozhodla sa aj chrániť násilníkov. Skrátením premlčacej doby zneužívania detí a žien na polovicu - z 20 na 10 rokov koalícia prerazila dno a a vysmieva sa všetkým... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik