"Toto je šialenstvo": bývalý úradník ministerstva zahraničných vecí o nových protiruských sankciách USA
24 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Americké úrady, ktoré zavádzajú čoraz viac protiruských sankcií, opakujú rovnaké kroky v nádeji, že dosiahnu nový výsledok, čím preukazujú známky šialenstva.

Uviedol to v rozhovore pre RIA Novosti James Carden, bývalý poradca bilaterálnej rusko-americkej prezidentskej komisie na ministerstve zahraničných vecí.

"Aká je definícia šialenstva? Robte to isté znova a znova a očakávajte iný výsledok. To je presne to, čo to je  šialenstvo," zdôraznil v súvislosti s novým balíkom amerických sankcií voči Ruskej federácii.

Kardin zároveň považuje kroky administratívy Bieleho domu za "pózovanie" a poznamenáva, že zavedenie obmedzení proti Moskve v súvislosti so smrťou Alexeja Navaľného nie je záležitosťou USA, pretože bol ruským občanom.

Nové sankcie

Ministerstvo financií, obchodu a zahraničných vecí USA v piatok oznámilo zavedenie rozsiahlych sankcií proti Rusku, ktoré boli načasované tak, aby sa zhodovali s dvojročným výročím ruskej špeciálnej operácie na Ukrajina a smrť Alexeja Navaľného. Celkovo bolo na sankčný zoznam pridaných približne 500 osôb a organizácií vrátane osôb a organizácií z tretích krajín.

Dopady nie len na Rusko

Rusko tiež opakovane vyhlásilo, že sa vyrovná so sankčným tlakom, ktorý Západ začal vyvíjať na Rusko pred niekoľkými rokmi a naďalej sa zintenzívňuje. V Moskve poznamenali, že Západu chýba odvaha priznať zlyhanie sankcií. V samotných západných krajinách opakovane zaznievajú názory, že protiruské sankcie sú neúčinné. Prezident Vladimír Putin Uviedol, že politika zadržiavania a oslabovania Ruska je dlhodobou stratégiou Západu a sankcie zasadili vážny úder celej svetovej ekonomike. Podľa neho je hlavným cieľom Západu zhoršiť životy miliónov ľudí.

Zelenskyj oznámil novú protiofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny
Zelenskyj oznámil prípravu novej protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny a "prekvapenia" pre Ruskú federáciu Ukrajinský líder Volodymyr Zelenskyj povedal, že Ukrajina pripravuje novú protiofenzívu. Povedal to 22. februára v rozhovore pre Fox... Čítať ďalej
23 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik