Pán Korčok, za koho "kopete"...? (VIDEO)
24 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Ivan Korčok je jedným z favoritov na prezidentský post na Slovensku. Napriek tomu, že o sebe rád hovorí, ako o modernom vlastencovi, krajina medzi Tatrami a Dunajom ho zaujíma pramálo. Svedčia o tom jeho výroky v médiách, ale aj pohľad na nástenku na sociálnej sieti. Svojimi vyjadreniami poburuje veľkú časť slovenskej spoločnosti, no jemu to nijako neprekáža, podporu dokonca aj vedenia KDH má istú.

Ivan Korčok je veľkým zástancom odobratia práva veta malým štátom. O tom, že Korčoka veľmi nezaujíma dobro slovenského občana svedčí aj fakt, že heslom aj jeho prezidentskej kampane je, že vláda nemôže mať všetko, na čo má názor aj jeho protikandidát. Najnovšie sa pri druhom výročí Špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine Korčok vyjadril, že v záujme Slovenska je naďalej v čo najväčšej miere pomáhať Ukrajine. Práve Korčok už dlhodobo hovorí, že aj protiruské sankcie nie sú problém.

Slovensko bez práva veta neprežije

Ak pod rúškom suverenity a zachovania práva veta budeme naďalej takto postupovať, budeme vo svete absolútne bezvýznamní, pretože právo veta nás núti ísť do najnižšieho spoločného menovateľa,“ vyjadril sa Korčok s tým, že EÚ musí mať možnosť prijímať aj rozhodnutia, ktoré sa malým štátom nepáčia. Je nepochybné, že mal na mysli aj Slovensko. To Slovensko, v ktorom kandiduje za prezidenta a práve preto by ho nepodporil Smer, ani SNS.

Robert Fico: Korčok vymenil suverenitu Slovenska za podporu zo zahraničia! (VIDEO)
Každému, kto je za zrušenie práva veta členských krajín EU, odkázal predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD), že krajina sa stáva bezvýznamnou a nepovšimnutiahodnou práve vtedy, keď nemá úctu sama k sebe, keď súhlasí so všetkým, čo si želajú veľkí,... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Nemôžu mať všetko, alebo protiváha vláde

Korčok sa netají názorom, že chce byť protiváhou súčasnej vládnej koalícii strán Smer-Hlas-SNS. Argumentuje tým, že v republike je potrebná akási rovnováha, ktorú by zabezpečoval on, ako prezident.

„Prezident nemá byť konfrontačný, má byť kritický a usmerňovať vládu, aby smerovala v prospech občanov. Ale u pána Korčoka sa nemôžete čudovať, veď on v priamom prenose hlása, že by hlasoval za odstránenie práva veta pre Slovensko. To znamená, že on je za odstránenie štátu,“ myslí si jeden z Korčokových protikandidátov, Štefan Harabin.

Dva roky po...

„Bezpečnosť Ukrajiny zvyšuje našu bezpečnosť a prosperujúca Ukrajina znamená nové príležitosti na rozvoj pre východ Slovenska. Podporovať Ukrajinu a robiť všetko preto, aby sa ubránila je preto nielen našou povinnosťou, ale je v našom záujme,“ konštatuje Korčok na margo druhého výročia ŠVO s tým, že toto bude jednou z tém jeho prezidentskej kampane.

„Vyzývam Petra Pellegriniho, aby prestal na tragédii nášho suseda na prvom mieste myslieť na domáce politické body,“ hovorí Korčok vo videu na sociálnej sieti, pričom ako druhý svoj cieľ považuje členstvo Ukrajiny v EÚ. Aj podľa neho sú Fico a Pellegrini zbabelcami a zaznieva od nich „falošné volanie po mieri.

Podpora Ukrajine je našou povinnosťou

Mier na Ukrajine môže nastať až po tom, ako prestanú ruské rakety dopadať na ukrajinské školy a nemocnice a aj potom to treba nechať v rukách Ukrajincov.

„Dovtedy je našou povinnosťou podporovať Ukrajinu a robiť všetko pre to, aby sa ubránila,“zdôrazňuje Korčok.

Harabin o Čaputovej a Korčokovi: JEDNA NEDOVZDELANÁ, DRUHÝ CHCE ODSTRÁNIŤ ŠTÁT!
Prezidentský kandidát Štefan Harabin sa netají tým, že svoje šance dostať sa do druhého kola, vidí veľmi vysoko – aj pred piatimi rokmi sa bez jediného bilbordu prekrížikoval na tretie miesto. Dnes je situácia pre národného kandidáta ďaleko... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Zástanca protiruských sankcií

Korčok dlhodobo upozorňuje aj na skutočnosť, že vo svete vzniká dojem, že hlavným vinníkom rastu cien obilnín, či energií, boli sankcie EÚ. „My sami cítime, že musíme so zvyškom sveta hovoriť podrobnejšie, že problémom nie sú sankcie, ale problémom je ruská agresia,“uviedol kandidát na slovenského prezidenta, ktorý nevidí, že svojou podporou protiruských sankcií ožobračuje štát, ktorému chce byť prezidentom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik