Robert Fico: Korčok vymenil suverenitu Slovenska za podporu zo zahraničia! (VIDEO)
12 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Každému, kto je za zrušenie práva veta členských krajín EU, odkázal predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD), že krajina sa stáva bezvýznamnou a nepovšimnutiahodnou práve vtedy, keď nemá úctu sama k sebe, keď súhlasí so všetkým, čo si želajú veľkí, keď popiera svoje vlastné národno-štátne záujmy. A v tomto duchu sa nieslo aj jeho video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

Robert Fico sa neraz vyjadril, že pre progresívcov a liberálov je politika, ako jedna žúrka, počas ktorej ľudí s inými názormi označujú za luzu a dezolátov, nenormálne presadzovať za normálne a médiá s mimovládkami im všetko schvaľujú. Tu ako exemplárny príkad uviedol „Dankov“ semafor, ktorý opozícia a jej naklonené médiá aj mesiac po udalosti predhadzujú, ako dôležitú tému, no o Hellebrandtovom AIDS-e je taktné ticho. „Progresívci a liberáli môžu všetko,“myslí si Robert Fico a do tejto kategórie radí aj prezidentského kandidáta Ivana Korčoka.

„Ten sa mesiac a pol pred konaním prezidentských volieb nechal počuť, že je za zrušenie práva veta členských štátov Európskej únie v zásadných zahraničných témach,“ hovorí Fico a konštatuje Korčokove slová.

Ak pod rúškom suverenity a zachovania práva veta budeme naďalej takto postupovať, budeme vo svete absolútne bezvýznamní, pretože právo veta nás núti ísť do najnižšieho spoločného menovateľa,“ vyjadril sa Korčok s tým, že EÚ musí mať možnosť prijímať aj rozhodnutia, ktoré sa malým štátom nepáčia. Je nepochybné, že mal na mysli aj Slovensko. Robert Fico mu oponuje, že podpora suverenity Slovenskej republiky je pre neho, ako pre predsedu vlády bezpodmienečná u ktoréhokoľvek kandidáta na prezidenta.

Pellegrini o Korčokovi: ŠÍRI VEĽMI NEBEZPEČNÝ NÁZOR! (VIDEO)
Na rozdiel od pána Korčoka je pre mňa Slovensko vždy na prvom mieste! Skonštatoval to predseda parlamentu Peter Pellegrini v reakcii na rozhovor, ktorý v uplynulých dňoch poskytol prezidentský kandidát Ivan Korčok. Hovoril v ňom, že právo veta... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

A to je jeden z dôvodov, prečo by Ivana Korčoka Smer nikdy nepodporil. Fico podľa vlastných slov cíti povinnosť varovať pred kandidátmi, ktorí otvorene vyzývajú k podriadenej politike a k tomu, aby sme sa práva veta vzdali v prospech veľkých krajín. Práve to z nás urobí krajinu, ktorá si nezaslúži úctu a to nás privedie do „dobrodružstiev, s ktorými nechcem mať nič spoločné,“ hovorí Fico.

Vysvetlil tiež, že ak by sme o právo veta prišli, na naše záujmy by sa nie že neprihliadalo, nik by sa na ne ani nepýtal. Ivan Korčok to vie, no ráta s podporou veľkých štátov. Tá sa prejaví v aktivitách mimovládok a médií. Toto vymenil za podporu v prezidentských voľbách. „Lacné, prázdne a nebezpečné, ako celá progresívna a liberálna politika,“ dodáva premiér.

V súvislosti s právom veta Fico pripomenul aj štvrtkové stretnutie v Bruseli k novému paktu o migrácii. Privítal, že krajiny V4 koncept povinnej solidarity na tomto samite odmietli aj napriek tomu, že spolupráca v rámci tohto zoskupenia krajín je neustále rozbíjaná. Žiaľ, kvalifikovanú väčšinu vo štvrtok na samite dosiahli, no Fico napriek tomu vyhlásil, že obrázky z minulého leta, keď sa nám po cestách potulovali desiatky migrantov, sa už nezopakujú.

Melicher neverí vlastným očiam! Na prezidenta čoho Korčok kandiduje?
Štátny tajomník Ministerstva obrany (MO) SR Igor Melicher (Smer-SSD) je presvedčený, že Slovensko pre prezidentského kandidáta Ivana Korčoka nikdy nebolo prioritou. Svoje tvrdenie dokladá rozhovorom, ktorý Korčok poskytol denníku Postoj a... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Eka Balašková

„Sme pripravení na tvrdé preventívne, aj represívne akcie a nedovolíme, aby na naše územie nelegálne vstupovali osoby, ktoré tu nemajú čo robiť. Pri realizácii povinnej solidarity dáme určite prednosť zaplateniu peňazí, pred povinným umiestňovaním migrantov na našom území,“ ubezpečil Fico.

Celkom na záver sa vyjadril aj k štvrtkovému odhlasovaniu novely Trestného zákona a zrušeniu ÚŠP.  Pripomenul, že tento úrad je zodpovedný za masívne porušovanie ľudských práv v uplynulých rokoch a je neopraviteľný. Nová vláda sa s ním však má právo vysporiadať. Prekvapila ho aj prezidentka, ktorá vždy stála proti obetiam represálií a nemá záujem vytvárať dojem nestrannosti. Sľúbil, že ak prezidentka urobí všetko pre to, aby zákon nenadobudol účinnosť, Smer a vláda urobí všetko pre to, aby ju nadobudol. Ak by mala reálny záujem na vylepšení tohto zákona, má možnosť ho vetovať a prísť s priloženými potrebnými zmenami. „Ale silácke, mítingové opozičné reči prezidentky o tomto okamihu sú len prejavy prehlbujúcej sa opozičnej frustrácie, ktoré okrem zvyšovania napätia, ničomu nepomáhajú,“ uzavrel Fico

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Premiér o "nestrannosti" Čaputovej: UŽ OTVORENE VYSTUPUJE PROTI VLÁDE!
Schválením novely Trestného zákona sa splnil sľub pred voľbami aj po nich. Uviedol to predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) vo videu na sociálnej sieti. Zdôraznil, že urobia všetko pre to, aby novela vstúpila do platnosti a stala sa... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik