Minister vnútra: Internetom sa šíri NEBEZPEČNÝ HOAX! (VIDEO)
17 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

V uplynulých dňoch sa medzi policajtmi na sociálnych sieťach začala šíriť správa, že ministerstvo vnútra chce zvyšovať vek pre výsluhový dôchodok až na 55 rokov. Zaregistroval ich aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). On tieto správy vo videu na Facebooku vyvracia – je to nezmysel, vek odchodu do výsluhového dôchodku sa zvyšovať nebude.

Ministerstvo vnútra vraj plánuje zmeniť odchod do výsluhového veku policajtov na hranicu 55, dokonca až 65 rokov.

„Ide o bohapusté lži a šírenie paniky. Možno s cieľom o odpútanie pozornosti od káuz, ktoré postupne odhaľujeme na ministerstve a zisťujeme, ako to fungovalo za Igora Matoviča,“hovorí minister. Voči týmto klamstvám sa ostro ohradzuje a policajtov ubezpečuje, že žiadne takéto kroky sa neplánujú.

Ministerstvo a polícia boli za vedenia Mikulca (OĽaNO) a Hamrana drancované.

„Objednávali si luxusné autá a na radových policajtov sa vykašľali,“ dodáva minister s tým, že súčasné vedenie po troch rokoch začalo diskutovať ako s odborármi, tak s krajskými či okresnými riaditeľstvami, ale aj s bežnými radovými policajtami. Minister zdôraznil, že ich práca je náročná, veď sa denne starajú o bezpečnosť a ochranu nás všetkých. Zlepšením pracovných podmienok sa preto do zboru snaží získať viac policajtov,  čo sa im postupne darí.

„Jednou z mojich priorít je aj viac policajtov v uliciach, aby sa ľudia cítili bezpečnejšie a pod ochranou. Preto ešte raz všetkých policajtov ubezpečujem, že vek do výsluhového dôchodku sa meniť nebude,“uzavrel minister.

Útok na Šimkovičovú v Abu Dabí? NEUVERÍTE, KTO TO BOL! (VIDEO)
Stalker z Matovičovho hnutia OĽANO sa rozhodol dať to na investigatívca. Natočil a zverejnil video o Šimkovičovej pracovnej ceste s asistentkou na zasadnutí UNESCO v Abu Dabí. Igor Matovič sa totiž rozhodol, že pošle svojich chalanov skontrolovať,... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik