Fico udrel na slovenských moralistov: KDE STE BOLI PRI ÚMRTÍ LUČANSKÉHO A KRIVOČENKA?
17 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenská opozícia opäť burcuje! Najnovšie všetkých opozičných moralistov pobúrila smrť ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. Prirodzene, všetku vinu hádže na Putina. Akosi prirýchlo však niektorí slovenskí politici, ale aj bežní ľudia, zabudli na to, za akých „záhadných“ okolností zomreli v našich „demokratických“ väzbách generál Milan Lučanský či advokát Ľubomír Krivočenko. Nikto z nich sa čo i len slovkom nezmienil o tom, že pred mesiacom zomrel v ukrajinskom väzení kritik Zelenského režimu, americký novinár s čílskymi koreňmi Gonzalo Lira. A takisto im je jedno, že Julian Assange možno tiež zomrie vo väzení.

Premiér Robert Fico všetkým týmto "rádoby" moralistom odkázal: "Smrť politika alebo politicky obvineného vo väzení vždy vyvoláva obrovské pochybnosti. Náhla smrť ruského opozičného politika Alexeja Navaľnyja vo výkone trestu vyžaduje riadne vyšetrenie a vyvodenie zodpovednosti za prípadné zlyhania, alebo úmyselné konania spojené s týmto úmrtím."

No pokračuje a pripomína, že predtým ako sa akokoľvek vyjadria k tejto smutnej udalosti v Rusku, mali by si spomenúť, či rovnako moralizovali pri podivnej smrti gen. Lučanského a smrti advokáta Krivočenka, ktorý sa vo výkone väzby v SR doslova udusil na covid, a ktorého práva na poskytnutie zdravotnej starostlivosti boli hrubo porušené. Ak mlčali vtedy, mali by mlčať aj teraz," uzavrel Fico. 

K premiérovi sa pridal aj politický analytik Eduard Chmelár: "Fascinujú ma bleskurýchle okamžité reakcie západných politikov a novinárov, ktorým je už dávno všetko jasné, ktorí poznajú odpovede ešte skôr ako si kladú otázky a ktorí sebavedomo vyhlasujú, že Putin zavraždil hlavného kritika ruskej agresie na Ukrajine."

Upozorňuje, že po prvé, Navaľnyj bol kritik režimu, nie vojny. V otázke Krymu sa správal ako ruský nacionalista a tvrdil, že patrí Rusku. "A po druhé, obracia sa mi žalúdok z toho, keď toto tvrdia práve tí západní prominenti, ktorým je jedno, že Julian Assange možno zomrie vo väzení. Každý, kto chce vedieť, ako sa dodržiavajú ľudské práva na Západe, by sa mal na to spýtať najznámejšieho väzňa svedomia Juliana Assangea. Mimochodom, kto z nich sa čo i len slovkom zmienil o tom, že pred mesiacom zomrel v ukrajinskom väzení kritik Zelenského režimu, americký novinár s čílskymi koreňmi Gonzalo Lira? V každom prípade, ako to už vieme na príklade Jána Kuciaka, sú kritici, ktorí neohrozujú režim ako živí, ale poslúžia niekomu ako mŕtvi," uzavrel Chmelár.

Politológ k smrti Navaľného: V ČÍ PROSPECH JE TOTO ÚMRTIE?
Smrť 47-ročného ruského disidenta Alexeja Navaľného vo väzení mesiac pred prezidentskými voľbami, v ktorých nekandiduje a nikoho neohrozuje, je taká nezmyselná, až sa natíska klasická otázka rímskeho práva cui bono - v čí prospech? Túto otázku si... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik