Ruská rozviedka o plánoch Západu na Ukrajine
12 | 02 | 2024 I Milan Laca

Naryškin hovoril o plánoch Západu vymenovať „guvernéra“ na Ukrajine.

Podľa riaditeľa ruskej Zahraničnej spravodajskej služby, „široká škála rusofóbne zmýšľajúcich amerických a európskych politikov súperí o úlohu takéhoto de facto „guvernéra“.

Kontrolór?

Západ sa pripravuje na zriadenie funkcie „osobitného vyslanca“ pre Ukrajinu, s trvalým prístupom k prezidentovi  Volodymyrovi Zelenskému. Uvádza sa vo vyhlásení riaditeľa Zahraničnej spravodajskej služby (SVR) Ruska Sergeja Naryškina.

Zvesti o novom veliteľovi Syrskom: Dobrého generála nahradili zlým! MORÁLKA NA FRONTE JE TOXICKÁ
Od minulého týždňa má Ukrajina nového vrchného veliteľa ozbrojených síl. Podľa poradcu prezidenta Zelenského Podoljaka bola výmena potrebná, aby sa zabránilo stagnácii na fronte. Čo si niektorí analytici vykladajú tak, že sa Syrskyj, ktorý je u... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Čo chcú?

„Západ pokračuje v posilňovaní mechanizmov priamej vonkajšej kontroly územia, kontrolovaného kyjevským režimom," povedal Naryškin. „Podľa získaných informácií, Spojené štáty a Veľká Británia presviedčajú ostatné štáty G7, aby zriadili post „osobitného vyslanca pre Ukrajinu."

Čo bude robiť?

"Očakáva sa, že bude mať neustály prístup k prezidentovi Zelenskému a bude vedieť o všetkých jeho plánoch. "Špeciálny vyslanec" bude tiež musieť blokovať kroky ukrajinského vedenia, ktoré nie sú koordinované s Washingtonom a Londýnom a namiesto toho navrhovať riešenia, ktoré sú správne z pohľadu Anglosasov“, uvádza správa.

Kandidáti by boli

Podľa riaditeľa ruskej zahraničnej spravodajskej služby, „o rolu takéhoto de facto „guvernéra“ Západu na Ukrajine súperí „široký okruh rusofóbnych amerických a európskych politikov, medzi ktorými „je aj súčasný generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg“, ktorý hneď po skončení svojho mandátu v Bruseli chcel „chcel by mohol ísť a udržiavať poriadok v Kyjeve“. 

Slová TRUMPA vyvolali obrovský rozruch! USA už nebudú podporovať TIETO krajiny NATO
Pokiaľ krajiny NATO nebudú dávať dosť peňazí na obranu a napadne ich Rusko, USA pod vedením Donalda Trumpa im neprídu na pomoc. Trump, ktorý sa zaujíma o republikánsku nomináciu na post prezidenta sa tak vyjadril v sobotu behom predvolenej kampane... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik