Minister vnútra: Keby neboli čurillovci Lipšicom chránení, do 15-tich minút v polícii nepracujú (VIDEO)
12 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) je presvedčený, že v policajnom zbore nemajú čo hľadať "elitní vyšetrovatelia", ktorí majú voči svojej kolegyni vulgárne vyjadrenia, alebo jej chcú podpáliť auto. Tvrdí, že ak by čurillovci nemali účelovú ochranu od Daniela Lipšica, v polícií končia 15 minút po jeho nástupe na ministerstvo. Aj o tom hovoril v relácii V politike.

V relácii V politike sa nestačil čudovať, že niekto chce policajtov chváliť vyšetrovateľov, ktorí chcú kolegyni podpáliť auto, či šupnúť ju do väzby.

„Vy takýchto vyšetrovateľov chcete pochváliť? Preto som povedal, že so mnou prišiel zákon, pretože takíto policajti na policajnom zbore, kde ja budem ministrom vnútra, nebudú mať čo robiť,“povedal Šutaj Eštok na margo Čurillovcov.

„Keď ja som nastúpil na ministerstvo o tretej, tak tri pätnásť by boli vyhodení na paragraf E zo služby tak, že by sa už nikdy na policajný zbor nemohli vrátiť. Tu už v minulosti boli nie že mimo službu, ale vyhodení policajti, ktorí sa podstatne menším spôsobom spreneverili svojej prísahe pomáhar a chrániť,“skonštatoval minister vnútra na margo toho, ako by riešil podobných policajtov v prípade, že by nemali štatút chráneného svedka.

Po voľbách  vyšlo najavo, že šesť trestne stíhaných policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) okolo Jána Čurillu získalo 5. októbra status chráneného oznamovateľa.  Práve „naši chlapci“ so správnym morálnym kompasom bojujúci s temnými silami pod dozorom Úradu špeciálnej prokuratúry spustili rozsiahle vyšetrovania exponovaných káuz.

Ako menili zákon, ktorý chráni policajtov okolo Čurillu?
Po voľbách totiž vyšlo najavo, že šesť trestne stíhaných policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) okolo Jána Čurillu získali 5. októbra status chráneného oznamovateľa. Práve naši chlapci so správnym morálnym kompasom bojujúci s temnými... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik