Majk Spirit naložil Denníku N: NÁS NORMÁLNYCH JE VIAC! (VIDEO)
11 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Hudobníka a rapera Michala Dušičku poznáme skôr pod menom Majk Spirit. V decembri 2023 vydal album Nový človek 2.0, ktorý je plný tém, ktoré sa liberálom nemôžu páčiť. Denník N mu venoval celý článok, v ktorom Spiritovi vyčíta spiatočnícke názory. Autor albumu si však stojí za svojím. Nechce, aby si ľudia vytvárali falošný dojem len preto, že isté menšiny sú oveľa hlučnejšie, ako ich reálny vplyv. „Nás normálnych je oveľa viac,“ tvrdí raper.

Denník N Spiritov album zvozil s tým, že Spirit je obdivovateľom konšpirácií a klamstvá vydáva za alternatívny názor. Liberálnemu denníku sa nepáči ani pieseň Fly, ktorú označil za homofóbnu a Slovákov za konzervatívnych spiatočníkov. Majk Spirit sa však nedal – na Instagrame skonštatoval, že článok bol zúfalým pokusom podsunúť ľuďom, čo si majú myslieť. Jeden z komentujúcich poznamenal, že je zvláštne, ak niekto nenávisťou bojuje proti nenávisti, na čo Spirit upozornil, že v týchto časoch si potrebujeme zastať to svoje a nepodľahnúť tlaku.

Opulentný nadšenec konšpirácií

„Podľa českého publicistu Ondřeja Horáka slovenský raper poňal album Nový človek 2.0 ako opulentnú oslavu seba samého a zároveň ako koncentrát populizmu, v ktorom sa môžu nájsť fanúšikovia rapu aj konšpiračných teórií,“ píše Denník N. Album Nový človek 2.0 zo všetkého najviac pripomína ozvenu doby, v ktorej je takzvaný sedliacky rozum viac, ako vedomosti a alternatívny názor sú podľa Denníka N klamstvá.

„Všetci sme tak trochu freaks, sorry, ale toto už je príliš/ženy majú pussies, muži dicks, to nezmenia ideologies.“ Teda, že ženy majú vagínu a muži majú penis a tento fakt nezmenia žiadne ideológie,“ kritizuje Denník N Spirita, ktorý sa v piesni Fly vraj naváža do inakosti. LGBTQ+ komunita sa pritom len snaží byť plnohodnotnou súčasťou spoločnosti, no na Slovensku je tristne utláčaná.

Žena sa vydala sa za HANDROVÉHO muža a "porodila" DVOJIČKY
Nie sú to len gumené "Anče", ktoré robia spoločnosť rôzneho druhu pánom. Táto žena si našla ozaj netradičnú formu osudovej lásky. A myslí to vážne! Meirivone Rocha Moraesz Brazílie našla svoju osudovú lásku a vydala sa za handrového panáka, ktorý... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Spiatočníci Slováci

„Album Nový človek 2.0 pri sústredenom počúvaní nápadne pripomína rétoriku súčasných vládnych strán na Slovensku. Avšak rytmizovanú do moderných hiphopových beatov. Akoby sa Majk Spirit snažil obsiahnuť všetky témy, ktorými sa chladnokrvní populisti zo Smeru, z Hlasu, SNS a ďalších strán snažili utrhnúť si volebné hlasy,“ hodnotí ďalej Denník N album, pričom podľa autora článku je spiatočníctvo na Slovensku tak zakorenené, že presiaklo aj do progresívneho a liberálneho rapu.

Facebook / Majk Spirit | Album Nový človek 2.0 vyšiel Spiritovi 1. decembra

Normálnych ľudí je oveľa viac

„Denník dNo, musím uznať, že toto je extra zúfalé už aj na váš štandard. Liberálne médiá by vám chceli podsúvať, koho by ste mali a koho nemali počúvať. A nemusíte si ani robiť názor sami, oni vám ho urobia za vás. Dokonca vám aj povedia, čo si o tom máte myslieť. Tí, čo ma najviac kritizujú za moje „konpširovanie“, následne sami konšpirujú na môj účet. Prekrúcajú moje slová a podsúvajú im významy, ktoré tam nie sú. Zvláštny je tento progresívny komunizmus. Woke mind vírus,“napísal Majk Spirit v reakci na článok Denníka N na svojom instagramovom účte.

Speváčku Koščovú, hviezdu liberálnych protestov napadli!
Bývalá víťazka Superstar zostala na svojej prechádzke Košicami nepríjemne prekvapená z vulgárneho chovania neznámeho muža a uvedomila si, akí sú ľudia k sebe zlí. Prejavy ohľaduplnosti sú naozaj čím ďalej, tým zriedkavejšie. Preto odkazuje po tomto... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Nenávisť, ako zbraň proti nenávisti

 „Niekto, kto písal tento článok, má na Miša ťažké srdiečko. Ak je to zaplatený PR článok ako podpora výtlaku tracku – bravo! Ak len nenávisť redaktora k raperovi – to fakt? Veď vy nenávidíte nenávisť. Sami ju týmto článkom plodíte,“ napísal v komentári influencer Dušan Berky, alias Šorty.

„Je teraz naozaj dôležité zastať si to svoje a vyjadriť súhlas/nesúhlas. Hlavne preto, aby si ľudia nevytvárali mylný dojem o stave našej spoločnosti len preto, že isté hlučné menšiny sú online viac aktívne. Nás normálnych je oveľa, oveľa viac. Nezabúdajte na to!,“ reagoval na Šortyho komentár Spirit.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik