SNS TVRDO do Čaputovej! Odkryje prezidentka svoje tajomstvá?
06 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Aké tajomstvá skrýva prezidentka Čaputová? Slovenská národná strana zverejnila ostrú výzvu prezidentke Zuzane Čaputovej.

Slovenská národná strana vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby v súvislosti s pracovnou cestou v Kanade a v Spojených štátoch amerických bezodkladne zverejnila zoznam každého pasažiera na palube štátneho lietadla, ako aj zdokladovala úhrady ubytovania.

Vážne podozrenie

Slovenská národná strana má vážne podozrenie, že na palube štátneho lietadla boli rodinní príslušníci, ktorí tam nemali čo robiť. Súčasne z informácií, ktorými disponujeme je zrejmé, že išlo o sponzorov a blízke osoby, ktoré sa priamo alebo nepriamo podieľali na financovaní prezidentskej kampane Zuzany Čaputovej.

V prípade, že prezidentská kancelária predmetné informácie nezverejní, požiadame tak o ne v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám.

Odkryje prezidentka tajomstvá?

Ak prezidentka nemá čo tajiť, veríme, že bezodkladne zoznam osôb ako aj doklady o úhrade ubytovania zverejní. Je nepredstaviteľné, aby prezidentka napodobňovala správanie Richarda Sulíka, ktorý so štátnymi peniazmi nakladal v prospech blízkych osôb SaS a dokonca narýchlo zhotovil zmluvu s vlastnou dcérou o právnom poradenstve.

Veríme, že predmetné informácie vyvrátia akékoľvek podozrenie. V prípade, že tomu tak nebude, vyzývame všetkých, ktorí nemali čo robiť na palube štátneho lietadla, aby refundovali všetky svoje náklady.

Ozval sa Strižinec, čosi tu nevonia a prichádza zápletka

"Na oficiálnej návšteve Kanady a následnej pracovnej ceste do Spojených štátov sa zo strany prezidentskej kancelárie zúčastnili iba zamestnanci, ktorí mali počas cesty pracovné povinnosti, a osobní ochrancovia prezidentky," povedal Strižinec. Súčasťou delegácie boli aj štátni tajomníci ministerstva hospodárstva a zahraničných vecí so sprievodom, zástupcovia Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) a zástupcovia médií, ktorým Kancelária prezidenta (KP) SR nepreplácala ubytovanie. "Prezidentku sprevádzala tiež podnikateľská delegácia, ktorej členov na základe verejnej výzvy a transparentného výberu odporučilo SARIO a ktoré v Kanade a USA zorganizovalo jednotlivé biznis fóra," ozrejmil.
Doplnil, že na oficiálnej návšteve Kanady sa na pozvanie kanadskej strany zúčastnil aj partner prezidentky Juraj Rizman, ktorému ubytovanie hradila kanadská strana.

Labutia pieseň pani Zuzany. Ale falošná?
Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny test na COVID-19. Zrušila preto v nedeľu program svojej pracovnej cesty v USA a dokonca vzhľadom na zdravotný stav prezidentka zároveň ruší aj svoj pracovný program po návrate na Slovensko na najbližšie... Čítať ďalej
06 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik