Kádéháci potvrdili imidž pseudokonzervatívnych farizejov
24 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Kde by ste čakali že nájdete obhajovanie tradičných a konzervatívnych hodnôt inde, ako u kresťanov? Hoci aj samotný pápež začal s výstrelkami v oblasti LGBTI+ komunity, dá sa akceptovať, že mu to v jeho veku príliš nemyslí a jeho konanie je ovplyvnené ústupom mentálnych schopností tak, ako fyzických.

Nie všetci členovia Kresťansko-demokratického hnutia sú však po dobe expirácie, ako napríklad František Mikloško. Preto by sme od nich čakali, že nebudú konať ako-tak iracionálne a budú vedieť, koľká bije. Nepotvrdilo sa a v rámci svojho pragmatického postoja, keď sa snažia oportunisticky vyťažiť ku svojmu politickému prospechu čokoľvek veľmi pestrým postojom, začali obhajovať strany, pochybujúce práve o konzervatívnych hodnotách.

KDH sa postavili na stranu progresívcov

Tým to vyhovuje. Alebo im to pokazí imidž? Účel svätí prostriedky. Na oboch stranách. A to svätí v tomto prípade znie veľmi ironicky. „Nechcem prvoplánovo kritizovať KDH, toto nie je mojou úlohou, to urobia za mňa voliči,“ tvrdí Gyimesi Gyorgi. „Ak by som bol zlomyseľný, napíšem, že KDH je predajná nevesta a nebol by som ďaleko od pravdy. Súčasné KDH totiž už nemá n ič spoločné s kresťanstvom a konzervatívnymi hodnotami. Stali sa obyčajným príveskom PS, takým slepým črevom slovenskej politiky. Sú úplne zbytoční, pozitívny prínos majú nulový, zato dokážu ľudí s dobrým vkusom poriadne potrápiť,“ sťažuje si Gyimesi.

Gyimesi si nevie vysvetliť pôsobenie KDH vo svojej domovine, rovnako ako aj vonku. Štefanec, ich parlamentný zástupca je dvojitým agentom progresívcov. Aspoň tak to vyzerá. Jeho slovník je, prinajmenšom, podobný, hlasovanie detto. KDH nesúhlasilo so vznikom samostatného Slovenska a Štefanec nerozmýšľa inak. Aspoň sa tak tvári. No akosi na tento zvyk zabudol, keď s neoliberálmi hlasoval za rezolúciu popierajúcu suverenitu Slovenska.

„Na domácej scéne je situácia rovnaká. Majerský, ktorého charakter pred voľbami vraždili progresívne médiá a PS za pravdu, že LGBTI ideológia je pliaga, dnes s nimi na tribúne podporuje dúhové protesty namierené voči ministerke kultúry. Čo muselo prinútiť KDH aby nepostavili vlastného konzervatívneho kandidáta na prezidenta?“ pýta sa Gyimesi. Tvrdí, že je len otázkou času, kedy podporia dúhového hada Korčoka. Top rozhodnutím by bolo počas slovenského majdanu, neustále menej a menej upadajúceho a zapredajúceho sa svojmu pôvodnému významu a to „obrany právneho štátu.“ Tieto predtým rádoby hipícke pochody sa stávajú prejavmi chuligánstva a ich apolitickosť je už passé.

Korčok, „zástupca tradičných hodnôt“ tak charakteristických pre KDH

„Vie Korčok lepšie zastupovať záujmy konzervatívnych voličov KDH ako ich vlastný kandidát?“ pochybuje Gyimesi. „Čo čakať od strany, ktorej predsedom ešte prednedávno bol ultraliberál, dnes poslanec za SaS Alojz Hlina.“ Hlina, trpiaci megalomániou, bitkárskymi zvykmi (spomeňme si na incident v NR SR) a momentálne decentný politik vyhýbajúci sa manickej fáze osobnosti nie je reprezentatívnym prvkom konzervatívnych hodnôt. Čo však môžeme čakať od slovenskej politiky, ktorá stráca akúkoľvek tvár? V móde je totiž skôr prezliekanie kabátov, ako je to dobrým zvykom kariérneho politika Ivana Korčeka po desiatky rokov.

Šutaj Eštok na margo rušenia ÚŠP: OPOZÍCIA VESELO KLAME ĽUDÍ! (VIDEO)
Vládna koalícia vrátane HLASu nerobí nič iné ako to, čo ľuďom pred voľbami sľubovala a na čo vo voľbách dostala mandát. Ak sme raz sľúbili, že skončíme so zneužívaním časti prokuratúry a polície na politický boj proti opozícii, tak to aj dodržíme.... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik