Šutaj Eštok na margo rušenia ÚŠP: OPOZÍCIA VESELO KLAME ĽUDÍ! (VIDEO)
11 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Vládna koalícia vrátane HLASu nerobí nič iné ako to, čo ľuďom pred voľbami sľubovala a na čo vo voľbách dostala mandát. Ak sme raz sľúbili, že skončíme so zneužívaním časti prokuratúry a polície na politický boj proti opozícii, tak to aj dodržíme. A nezmenia na tom nič ani opozičné obštrukcie v parlamente, ani protesty na námestiach. Skonštatoval to vo svojom príspevku na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Medzi nepohodlné kroky patrí aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, ktoré pred voľbami avizoval hlavne Hlas. Šutaj Eštok vo videu na sociálnej sieti tvrdí, že opozícia klame vlastných voličov.

„Týmto sľubom sme dosiahli pätnásť percent, zostavili sme vládnu koalíciu a napĺňame vládny program. Keď si niekto myslí, že zorganizuje 5-tisíc, 10-tisíc, 20-tisíc ľudí na námestí, že tým poprie a zmení výsledok parlamentných volieb, ktoré tu v minulosti boli, poprie aj všetky prieskumy verejnej mienky, ktoré hovoria o tom, že tie naše percentá sú ešte vyššie, ako boli vo voľbách, poprie aj tie verejné prieskumy, ktoré hovoria o tom, že vláda má podporu aj v zrušení ÚŠP, tak jednoducho iba klame svojich voličov,“ konštatuje podpredseda Hlasu vo videu na Facebooku s tým, že opozícia sa môže aj na hlavu postaviť, no zákon o zrušení ÚŠP prejde.

Pripomína, že pred voľbami sľúbili zrealizovať zmeny v Trestnom zákone, aj v Trestnom poriadku, aj zrušenie ÚŠP.

„Tak, ako v minulosti bolo zrušené ŠtB, pretože tam boli porušované ľudské práva. Tak bude zrušená aj špeciálna prokuratúra, pretože máte 21 rozhodnutí Ústavného súdu, tri rozhodnutia ESĽP, o tom, že ÚŠP porušoval zákon,“uzavrel minister vnútra.

OBROVSKÉ OPOZIČNÉ FARIZEJSTVO!
Predseda NR SR Peter Pellegrini dostal darček. Hračkársky valec. Aj s petíciou s 38-tisíc podpismi. Odovzdali mu to štyri renomované mimovládne organizácie. Dôvod? Rýchle prijímanie zásadných zmien v trestnom práve. Kvitujeme, takto má fungovať... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik