Taraba ZDESENÝ zo Spišiaka: Pustíte TOTO VIDEO aj protestujúcim? (VIDEO)
06 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Toto by si mal každý pusti! Áno aj kvôli takýmto ľuďom urobíme poriadky. Jaroslav Spišiak obhajuje, aby policajti mohli používať nezákonné úkony, aby mohli obvinených mučiť a vyčíta nám, že chceme ako vláda, aby policajti mohli konať len v medziach zákona! Takto rozčúlilo ministra životného prostredia Tomáša Tarabu video s rozhovorom exšéfa polície Jaroslava Spišiaka.

Spišiak je známy tým, že párkrát sa mu už „pošmykol" jazyk a povedal niečo, čo neskôr ľutoval. Tentokrát si posťažoval na nové vedenie ministerstva vnútra, kde on sám z úzadia poťahoval nitky. Nepáči sa mu, že rezort vnútra sa snaží zakázať nezákonné vynucovanie priznania.

Toto snáď nemyslí vážne!

„Toto by si mal každý pustiť. Jaroslav Spišiak obhajuje, aby policajti mohli používať nezákonné úkony, aby mohli obvinených mučiť a vyčíta nám, že chceme ako vláda, aby policajti mohli konať len v medziach zákona,“ napísal Taraba na sociálnej sieti. Reagoval tak na video, kde sa bývalý policajný prezident, dnes poslanec za PS snaží chaoticky vysvetliť, o čo vláde ide.

„Do budúcna nebude možné využiť… znemožnia v praxi využiť ho… donucovanie nezákonné, na priznanie. …Dokonca ten obvinený… ak si myslia, že sú nezákonne donútení na priznanie a svedčenie a môže ešte dať trestné oznámenie …a toto môže nakoniec ešte byť použité proti tomu policajtovi, že ho nezákonne k niečomu nútil,“povedal vo videu pre Diskusný klub Spišiak. 

Vybraná, preferovaná časť polície mohla všetko

„Spišiak z úzadia riadil tri roky políciu. Ak niekto spochybňoval, že vybraná, preferovaná časť polície pod vedením týchto ľudí tu masívne porušovala ľudské práva a zneužívala políciu na nezákonnú činnosť, nech si v kľude vypočuje ideológa týchto procesov,“ odporúča minister životného prostredia.

„Áno aj kvôli takýmto ľuďom urobíme poriadky aj s ÚŠP. Toto video by si mali púšťať na tých ich protestoch. Ďakujeme pán Spišiak za úprimnosť, že ste vnímali políciu a jej činnosť rovnako ako v Kolumbii mafia. Rozdiel medzi Vašimi „nezákonnými“ praktikami je prakticky nulová,“ uzavrel Tomáš Taraba.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Slovenskí právnici UDRELI: Pripomínajú porušovanie princípov právneho štátu z roku 2021!
Stopäťdesiat členov súdnych orgánov, advokátov, akademikov a príslušníkov právnických profesií pripomína, že v januári 2021 zverejnilo a podpísalo Výzvu proti porušovaniu princípov právneho štátu 233 advokátov a 123 sudcov (vrátane emeritných).... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik